Credeţi în extratereştri? Înseamnă că sunteţi atei sau budişti...

Peste 55% dintre atei cred în existenţa vieţii pe alte planete. Aşa arată un studiu realizat de astronomul David Weintraub, de la Universitatea Vanderbilt din Tennessee, SUA. El a cercetat cărţile sfinte ale tuturor confesiunilor, pentru a vedea în ce măsură pot religiile lumii să influenţeze credinţa în extratereştri, potrivit Daily Mail.

Calea Lactee ar putea fi căminul a nu mai puţin de trei mii de civilizaţii extraterestre. Distanţele faţă de "verişorii" noştri galactici sunt însă atât de mari, încât contactele cu aceste potenţiale civilizaţii ar putea fi extrem de rare.

Cei mai predispuşi să creadă în existenţa vieţii pe alte planete sunt ateii. Peste jumătate dintre ei sunt convinşi că extratereştrii există.

Urmează în acest clasament inedit musulmanii, în proporţie de 44% şi evreii, cu 37 de procente.

Creştinii cred cel mai puţin în existenţa vieţii în alte cotloane ale Universului. Doar 32% dintre ei sunt în această situaţie. Dintre ei, ortodocşii cred cel mai mult, în timp ce baptiştii sunt cei mai sceptici.

Profesorul David Weintraub, de la Universitatea Vanderbilt din Tennessee crede că asiaticii ar accepta cel mai uşor descoperirea vieţii pe alte planete: "Cei mai mulţi dintre noi cred că Dumnezeul nostru este un Dumnezeu universal. Dar are sens acest Dumnezeu în alte părţi ale universului? Aceasta este întrebarea care m-a provocat să încep această cercetare. Dacă sfintele Scripturi recunosc posibilitatea existenţei vieţii în altă parte, spun ele ceva despre relaţia noastră cu acele fiinţe? În Islamism există o credinţă puternică potrivit căreia viaţa există dincolo de planeta noastră. Pentru budişti şi hinduşi, reîncarnarea este ceva ce se poate întâmpla oriunde în Univers".

Profesorul David Weintraub mai spune că dintre toţi creştinii, romano-catolicii dezbat cel mai mult subiectul existenţei vieţii extraterestre.

Dezbaterile din cercurile liderilor catolici durează de o mie de ani, precizează cercetătorul.

Una din întrebările de bază este dacă aşa-numitul "păcat originar" este valabil şi în cazul unui extraterestru, care în mod evident nu se trage din Adam şi Eva!