(VIDEO) Cea mai relaxantă melodie din lume

video_cea_mai_relaxanta_melodie_din_lume.jpg

Marconi Union - "Weightless"

Cea mai relaxantă melodie din lume a fost desemnată "Weightless", compusă de trupa britanică Marconi Union în colaborare cu o echipă de cercetători de la Academia Britanică de Terapie prin Sunet, potrivit Medical Daily. Într-o traducere uşor forţată, "weightless" înseamnă "imponderabil".

"Weightless" este o piesă electro, lungă de opt minute, cu efect terapeutic, ce-i poate induce ascultătorului o adevărată stare de transă.

Sound-ul psihedelic este însoţit şi de un videoclip pe măsură: o dronă cu multe lumini pe ea, care "dansează" deasupra unui lac, pe întuneric.

Melodia a fost compusă în 2011 şi la acea vreme a produs reacţii extrem de pozitive. De altfel, revista Time a inclus trupa din Manchester pe lista inventatorilor anului, pentru această creaţie.

Un studiu ştiinţific desfăşurat de Institutul de cercetare în psihologie Mind Lab, din Marea Britanie a analizat efectul melodiei asupra oamenilor. Cercetătorii au demonstrat că ascultarea piesei influenţează ritmul cardiac, tensiunea arterială şi nivelul hormonilor de stres.

Melodia "Weightless" reduce frecvenţa bătăilor inimii, tensiunea arterială şi nivelul de cortizol, un hormon secretat de organism ca reacţie la stres, fiind un instrument util în combaterea anxietăţii.

Cercetătorii au vrut să afle ce efect are melodia asupra femeilor. Astfel, 40 de persoane, cărora le-au fost ataşaţi senzori au primit sarcina de a rezolva contra cronometru teste relativ dificile, pentru a le induce o anumită stare de stres.

"Weightless" s-a dovedit cu 11% mai relaxantă decât orice altă melodie cu care a fost comparată şi a condus la reducerea ratei de anxietate cu 65 de procente.

În plus, pe multe dintre participantele la studiu le-a luat somnul în timpul testului. Printre melodiile cu care a fost comparată s-au numărat piese din Mozart, Enya şi Coldplay.