Alexandra Dulgheru, în finală la Kuala Lumpur

dulgheru.jpg

Alexandra Dulgheru (FOTO: wikimedia)

Alexandra Dulgheru s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului de la Kuala Lumpur. Tenismena română a trecut cu 5-7, 7-5, 7-6 de australianca Jarmila Gajdosova. În finala de duminică, românca va juca cu câştigătoarea partidei dintre daneza Caroline Wozniacki şi Su-Wei Hsieh, din Taiwan. Update: Alexandra Dulgheru va evolua în finală în faţa Carolinei Wozniacki.

Update: Caroline Wozniacki a învins-o pe Su-Wei Hsieh, cu 6-2, 6-2. Daneza va fi adversara Alexandrei Dulgheru în finala turneului de la Kuala Lumpur.

.................................................................................

Alexandra Dulgheru, locul 94 WTA, a învins-o, scor 5-7, 7-5, 7-6 (7/4), pe australianca Jarmila Gajdosova, cap de serie numărul 4 şi poziţia 52 în clasamentul mondial. Românca s-a calificat în finala turneului de la Kuala Lumpur (Malaysia), cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari.

Meciul a durat trei ore, 14 minute şi 50 de secunde.

În finală, Dulgheru va juca în compania învingătoarei din meciul dintre Caroline Wozniacki, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 1, şi Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 181 WTA, beneficiară a unui wild card.

Pentru Alexandra Dulgheru, 25 de ani, fostă ocupantă a locului 26 în 2011, aceasta este a treia finală din carieră. Ea a mai jucat două finale în circuitul WTA, ambele la Varşovia, în 2009 şi 2010, şi de fiecare dată şi-a trecut în palmares titlul la turneul polonez de categorie Premier.

Prezenţa în finală este recompensată la Malaysian Open cu un premiu de 21.400 de dolari şi cu 180 de puncte WTA.