Rugby-istul timișorean Valentin Popârlan debutează cu brio la Saracens

Jucătorul lui RCM Timișoara, Valentin Popârlan, a debutat cu succes în rândurile echipei londoneze Saracens, în meciul amical împotriva lui Blue Bulls, meci câștigat de sud-africani cu 39 – 26. 

Popârlan a evoluat tot meciul și s-a remarcat printr-o prestație excelentă, mai ales în margine și în grămada ordonată, unde a făcut pereche în linia a doua cu internaționalul scoțian Jim Hamilton. El s-a integrat perfect în pachetul de înaintare ale vicecampionilor Angliei și ai Europei.

“Valentin a făcut o treabă fantastică împotriva Blue Bulls. Nu e ușor să te dai jos din avion și să te integrezi într-o echipă de străini, dar efortul și randamentul său au fost excelente. Performanța sa e o cinste petru RCM Timișoara Saracens și pentru România”, a declarat după meci antrenorul principal al Saracens Mark McCall.

După meci, Popârlan îmi declara cu modestie că a fost surprins că s-a putut adapta la un nivel după o lungă perioadă de pauză competițională.

“Am jucat la un nivel foarte ridicat, nu mă așteptam să fac față așa bine dar probabil norocul a fost de partea mea. Se pare că m-am pregătit bine în ultimele săptămâni și am reușit să fac față”, a spus Popârlan.

Venirea lui Popârlan la Saracens se înscrie în parteneriatul clubului londonez cu mai multe echipe de pe întreg globul, inclusiv RCM Timișoara Saracens, care s-a concretizat prin venirea în luna octombrie a lui Cătălin Fercu, care a evoluat și el timp de 20 de minute în meciul cu Bulls.

“Cred că inițial va fi un singur joc, în meciurile împotriva provinciilor sud-africane nu se aplică restricțiile privind legitimarea și limita fondului de salarii și noi dorim să oferim oportunități pentru jucătorii din rețeaua globală Saracens de a juca la acest nivel.

Valentin Popârlan este unul dintre cei mai buni jucători de la Timișoara și suntem încântați că s-a putut deplasa ca să joace astăzi împotriva Bulls în fața unei audiențe TV globale importante.

E prematur să spunem dacă Valentin va reveni să joace sub contract. Hai să așteptăm și vom vedea.”, îmi spunea înainte de meci directorul executiv al Saracens, Edward Griffiths.

Popârlan s-a întors în România unde se va alătura echipei naționale care joacă cinci meciuri în sezonul de primăvară al Cupei Europei pe Națiuni (Portugalia, Spania, Rusia, Germania și Georgia).

El spune că are speranțe de a reveni să joace la Saracens.

“De de nu, e o oportunitate, cred că orice jucător își dorește să joace sub culorile unei astfel de echipe, e un brand, ca orice echipă din Aviva Premiership, cred că orice jucător român își dorește să joace aici sau în TOP14 în Franța”, spune Popârlan.

“Am fost primit foarte bine, cu brațele deschise, nu mă așteptam, parcă eram ca un jucător revenit după o lungă accidentare, dar sper să mă primească și din toamnă sau oricând vor avea nevoie de un jucător de linia a II-a, cu cea mai mare plăcere mă întorc oricând.”, încheie internaționalul român.

Meciul Saracens – Bulls a fost extrem de spectaculos, sud africanii marcând șase eseuri, față de patru ale londonezilor.

Diferența a fost făcută la pauză când Bulls conduceau cu 13 – 0. Saracens, din rândurile cărora lipseau șapte jucători convocați la echipele naționale și alți câțiva accidentați, nu au putut contracara atacurile în viteză pe liniile dinapoi și maul-urile rulante ale sud-africanilor, una dintre cele mai bune selecționate provinciale, care joacă în Super XV, campionatul la care mai participă echipe din Noua Zeelandă și Australia.

 
Valentin Popârlan intervievat de Petru Clej