Sulfina Barbu: Imaginea României este afectată de numărul mare de politicieni suspectaţi de corupţie

Este îngrijorător că sunt atât de multe acuzaţii referitoare la fapte de corupţie şi la devalizarea banului public. Declaraţia a fost făcută la RFI de vicepreşedintele PNL, Sulfina Barbu. Ea speră că anchetele din ultima perioadă vor face ca "la un moment dat", să avem "o clasă politică mai curată".

Cum comentează Sulfina Barbu avalanşa de anchete de corupţie din ultima vreme? "Personal, aş spune că este un moment în care sigur se cern şi clasa politică şi oamenii care au ocupat funcţii. Este îngrijorător că sunt atât de multe acuzaţii referitoare la fapte de corupţie şi la devalizarea banului public (...), dar cu speranţa că la un moment dat, când lucrurile se termină din punctul acesta de vedere, vom avea o clasă politică mai curată, mai responsabilă, mai etică şi cu reguli respectate, nu doar invocate. Astăzi este îngrijorător că atât de mulţi oameni politici sunt suspectaţi, nu vorbim de cei pentru care deja instanţele au dat decizii de vinovăţie, acolo nu există nici un dubiu, dar este îngrijorător că un număr foarte mare sunt suspectaţi de fapte de corupţie. Imaginea României este afectată, la rândul ei, dar plecând de la principiul că nimeni nu este mai presus de lege, la un moment dat probabil vom avea o clasă politică mai responsabilă şi mai curată", spune vicepreşedintele PNL.

Sulfina Barbu se declară "convinsă că vor fi descurajaţi politicienii pentru viitor să mai participe la astfel de fapte de corupţie, pentru că am avut o perioadă în care justiţia a venit cu cercetări prealabile, iar acum dosarele fiind mature, să spunem aşa, cu suficiente probe, merg spre zona de judecată".

 
Sulfina Barbu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre anchetele de corupţie