Aurescu la RFI: Un atentat la adresa libertăţii de expresie este un atac la adresa esenţei democraţiei

aurescu_rfi_un_atentat_adresa_libertatii_expresie_este_atac_adresa_esentei_democratiei.jpg

Solidaritate cu Franţa, după atacul de la sediul Charlie Hebdo (Foto: Reuters/Hazir Reka)

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, spune la RFI că atacul de la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo este un "act terorist fără precedent". Şeful diplomaţiei române subliniază că "nimic nu poate să justifice un atac terorist, în general, dar şi mai mult decât atât, nimic nu poate să justifice un atentat la adresa libertăţii de expresie".

Bogdan Aurescu exprimă un mesaj de solidaritate cu Franţa, după atacul de miercuri de la sediul Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.

"Toate autorităţile române au reacţionat imediat cu solidaritate, aş spune, emoţionantă şi fără precedent, în sprijinul poporului francez, în sprijinul autorităţilor franceze faţă de acest act terorist fără precedent, care a avut loc ieri la Paris", spune ministrul de Externe.

Şeful diplomaţiei române afirmă că "este un act de o gravitate extremă, care aduce atingere unei libertăţi fundamentale, care este libertatea de expresie, libertatea presei. Nimic nu poate să justifice un atac terorist, în general nici un fel de atac terorist nu poate să fie justificat în vreun fel, dar şi mai mult decât atât, nimic nu poate să justifice un atentat la adresa libertăţii de expresie, pentru că asta înseamnă de fapt un atac la adresa esenţei însăşi a democraţiei".

Bogdan Aurescu, intervievat de Vasile Damian, despre atacul de la Paris