Udrea: Preşedintele Klaus Iohannis încă are lacune privind Constituţia

udrea_presedintele_klaus_iohannis_inca_are_lacune_privind_constitutia.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis (Foto: www.presidency.ro)

Liderul PMP, Elena Udrea, spune la RFI că preşedintele Klaus Iohannis are "lacune" în materie constituţională. Ea comentează propunerile făcute de şeful statului marţi la CSM. Iohannis ar vrea ca CSM, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parchetul General să aibă drept de iniţiativă legislativă.

Pentru Elena Udrea, "declaraţiile referitoare la iniţiativa legislativă a CSM demonstrează că încă domnul Iohannis are lacune privitor la Constituţie, pentru că aceste trei instituţii, CSM-ul, Înalta Curte, Parchetul General, fac parte din puterea judecătorească, care-i separată de puterea legislativă, iar din acest moment iniţiativa legislativă se face de către Ministerul Justiţiei, după consultarea acestor trei instituţii".

Preşedintele PMP crede că "partea tehnică se poate corecta. Până la urmă, este la început de mandat şi are timp să se obişnuiască şi cu prevederile constituţionale. Mai important mi se pare modul în care domnul Iohannis se raportează la justiţie, iar aici îmi amintesc foarte bine cum dânsul în campanie, fiind subiectul unui dosar de incompatibilitate, propunea chiar să se schimbe legea privind incompatibilitatea aleşilor locali. Deci trebuie urmărit dacă va păstra atitudinea pe care a avut-o fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu, aceea de a susţine necondiţionat justiţia şi independenţa justiţiei sau va trece la o atitudine mai degrabă specifică USL-ului, PSD-ului, aceea de a interfera cu justiţia".

Elena Udrea, intervievată de Cosmin Ruscior, despre Klaus Iohannis