(Exclusivitate RFI) Iohannis: Dacă pierd procesul cu ANI, voi face un act de moralitate, un pas cu care vor fi toţi foarte mulţumiţi

exclusivitate_rfi_iohannis_daca_pierd_procesul_ani_face_act_moralitate_pas_care_toti_foarte_multumiti.jpg

Candidatul Alianţei Creştin Liberale la Preşedinţie, Klaus Iohannis, în studioul RFI

Klaus Iohannis spune într-un interviu la RFI că nu are "nici un fel de emoţii" în privinţa procesului de incompatibilitate de la instanţa supremă. Candidatul ACL la Preşedinţie declară fără să intre în detalii că dacă totuşi va pierde procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, va trebui să facă "un act de moralitate".

Klaus Iohannis se declară liniştit în privinţa procesului cu ANI: "Nu am nici un fel de emoţii şi să nu mă înţelegeţi greşit, nu vreau să spun că dacă pierd procesul, îmi este indiferent. Nici vorbă! În acel caz eu trebuie să fac un act de moralitate, nu neapărat de legalitate, fiindcă legal lucrurile sunt simple, o candidatură definitivă nu poate fi retrasă, dar trebuie să vedem două lucruri. Unu: procedural, pur şi simplu, nu este posibil să se judece până în alegeri această speţă, deci nu se va întâmpla absolut nimic până în alegeri. Doi: după alegeri, când se va judeca, eu stau, sincer, foarte-foarte liniştit, fiindcă în prima instanţă am câştigat şi am câştigat foarte bine procesul împotriva ANI, raportul lor a fost desfiinţat total. Nu sunt în incompatibilitate, iar Înalta Curte nu va rejudeca speţa, va verifica dacă atunci când s-a judecat la fond s-au respectat toate normele şi aşa mai departe".

Candidatul ACL la Preşedinţie se arată convins că va câştiga procesul cu ANI: "Nu am, sincer, nici un fel de emoţie pentru acest proces pe care îl am la Înalta Curte cu ANI, sunt liniştit, aştept să se judece, atunci când se va stabili un termen şi sunt convins că-l voi câştiga, cum am câştigat şi toate procesele până acum cu ANI, atenţie, în toate fazele procesuale".

Întrebat ce ar însemna "un act de moralitate", Klaus Iohannis a răspuns: "Păi, trebuie să iau atitudine faţă de rezoluţia pe care o vom avea atunci. Când o vom avea, atunci fiţi sigur că voi face un pas cu care vor fi toţi foarte mulţumiţi".