Mormântul lui Cervantes a fost descoperit

mormantul_lui_cervantes_a_fost_descoperit.jpg

O cercetătoare spaniolă vorbeşte în faţa unei poze cu locul unde s-ar afla mormântul lui Cervantes (Foto: Reuters/Andrea Comas)

Cercetătorii spanioli cred că au descoperit rămăşiţele pământeşti ale scriitorului Miguel de Cervantes, într-o criptă dintr-o biserică din centrul Madridului. Descoperirea a fost făcută la un an după demararea săpăturilor arheologice.

Anunţul privind descoperirea mormântului scriitorului Miguel de Cervantes a fost făcut de Francisco Etxeberria, directorul echipei de cercetători care se ocupă de acest proiect.

"După analiza tuturor informaţiilor (...), este posibil să considerăm că printre rămăşiţele descoperite pe solul criptei din actuala biserică Trinitariană se află anumite fragmente din scheletul lui Miguel de Cervantes", spune Francisco Etxeberria într-o conferinţă de presă, citat de site-ul 20minutes.fr, preluat de Mediafax.

Cercetătorii spanioli au ajuns la această concluzie analizând un set de indicii de ordin documentar despre creatorul personajului Don Quijote, comparate cu studiile lor antropologice şi arheologice, deşi acele rămăşiţe pământeşti nu au fost încă analizate cu ajutorul unor teste genetice.

"Suntem convinşi că printre aceste fragmente există şi câte ceva din trupul lui Miguel de Cervantes", declară cercetătorul spaniol.

Miguel de Cervantes şi-a petrecut ultimii ani de viaţă într-un cartier din centrul capitalei spaniole. Cartierul se remarca la vremea respectivă "prin numărul mare de membri din universul boem al spectacolelor, alături de scriitori de toate genurile, care locuiau acolo şi se întâlneau adeseori", spune istoricul Fernando de Prado.

Miguel de Cervantes a fost înmormântat în acel cartier în aprilie 1616, însă nimeni nu mai ştia exact locul unde se află mormântul său.

Cervantes a murit sărac pe 22 aprilie 1616 şi a fost îngropat în ziua următoare, în această biserică aflată lângă o mănăstire.