(VIDEO) Motocicleta zburătoare, pusă în vânzare de anul viitor

video_motocicleta_zburatoare_vanzare.jpg

Motocicleta zburătoare, la un pas de realitate (Sursa foto: site Kitty Hawk)
Motocicleta zburătoare, la un pas de realitate (Sursa foto: site Kitty Hawk)

O companie din San Francisco a realizat o motocicletă zburătoare, care va fi pusă în vânzare din februarie 2018. Pentru a conduce acest vehicul nu e nevoie de permis.

Visăm la ea încă de când am văzut primele episoade din Star Wars. Acum, motocicleta zburătoare e la un pas de a deveni realitate. Compania Kitty Hawk a realizat un asemenea vehicul, o combinaţie de motocicletă şi jet ski.

“Nu vom mai fi blocaţi în trafic de acum înainte. Pur şi simplu, ne urcăm pe motocicletă şi zburăm unde dorim. Acest lucru devine realitate”, declară preşedintele companiei, Sebastian Thrun.

“Suntem încrezători că vom putea scoate pe piaţă primul produs, în februarie anul viitor”, spune antreprenorul.

Thrun crede că într-o bună zi, această tehnologie va revoluţiona transportul personal, în condiţiile în care inovaţiile din spatele dronelor şi maşinilor autonome vor fuziona.

 

Sursa video: YouTube

 

Motocicleta zburătoare este un vehicul electric, iar partea cea mai grea legată de zborul propriu-zis este realizată de computerul de bord.

 

Sursa video: YouTube

 

Pilotul va schimba direcţia vehiculului manevrând nişte manete, ca un fel de joy stick-uri. “E ca într-un video game, doar că totul e real”, spune preşedintele Kitty Hawk.