Studiu: Clipurile video cu pisici au efecte pozitive asupra oamenilor

studiu_clipurile_video_pisici_efecte_pozitive_asupra_oamenilor.jpg

Clipurile video cu pisici induc privitorului o atitudine pozitivă, potrivit unui studiu american.
Clipurile video cu pisici induc privitorului o atitudine pozitivă, potrivit unui studiu american.

Vizionarea clipurilor video cu pisici induce privitorului o stare de spirit pozitivă şi-l umple de energie. Aşa reiese dintr-un studiu american, preluat de publicaţia Huffington Post.

Veţi spune: "ei bine, ştiam deja asta, de ce mai era nevoie de un studiu pe această temă?". Unii ar putea spune că filmuleţele video cu pisici sunt o pierdere de vreme, iar studierea oamenilor care se uită la aceste clipuri e o pierdere şi mai mare.

Oamenii de ştiinţă sunt însă de altă părere. Atâta timp cât clipurile cu pisici haioase sunt printre cele mai populare pe Internet, studierea acestui fenomen şi mai ales analizarea efectelor sale asupra privitorului sunt justificate.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care se uită la clipuri cu pisici scapă de emoţiile negative şi primesc o "infuzie" de energie, potrivit studiului publicat în revista Computers in Human Behavior, informează Huffington Post.

"Chiar dacă se uită la filme cu pisici pe YouTube, pentru a trage de timp când sunt la serviciu, răsplata emoţională îi ajută pe oameni să facă faţă ulterior sarcinilor dificile pe care le au la birou", spune autoarea studiului, Jessica Gall Myrick, asistent universitar la Universitatea din Indiana.

Cercetătoarea a intervievat circa şapte mii de persoane, pentru a vedea cum s-au simţit înainte şi după vizionarea clipurilor video.

"În cazul celor mai mulţi dintre cei intervievaţi, vizionarea filmelor le-a îmbunătăţit starea de spirit. În mod specific, ei s-au simţit mai optimişti, mai inspiraţi şi mai puţin nervoşi, iar emoţiile lor negative aveau tendinţa să scadă în intensitate", precizează autoarea studiului.

Experţii spun că vizionarea filmuleţelor cu pisici este o formă de tragere de timp înainte ca persoana în cauză să se apuce de lucru. De obicei, oamenii se uită la astfel de clipuri la serviciu sau când ar trebui să înveţe pentru un examen.

Participanţii la studiu au spus că vizionarea filmelor i-a făcut să se simtă atât de bine, încât i-a ajutat să scape de sentimentul de vină că şi-au pierdut timpul cu altceva, în loc să muncească sau să înveţe.