Fosile din vremea dinozaurilor descoperite în trotuarele din Bangkok

fosile2.jpg

Fosilă de amonit încastrată într-un trotuar din centrul Bangkokului, Tailanda, 3 mai 2022
Sursa imaginii: 
© Alex Ogle, AFP

Zeci de fosile de amoniți au fost descoperite pe străzile unui cartier comercial din Bangkok, Thailanda, transmite France24, care citează AFP.

O descoperire neobișnuită pe străzile comerciale din centrul Bangkokului. Fosile de moluște care au trăit pe vremea dinozaurilor au fost descoperite încastrate în trotuare în inima capitalei thailandeze.

Foto: © Alex Ogle, AFP

Preecha Saithong, de la Ministerul Resurselor Naturale și Mediului, a declarat pentru AFP că au fost găsite ,,77 de fosile de amoniți", creaturi marine care au trăit în urmă cu 66 de milioane de ani, probabil în Africa.

Găsite ici și colo pe alei, pe o distanță de aproximativ 400 de metri și măsurând între doi și doisprezece centimetri, ele au fost fotografiate de o trecătoare care și-a postat descoperirea pe rețelele de socializare, stârnind curiozitatea autorităților.

Una dintre ipoteze  este că fosilele au fost folosite ca decor de către muncitorii angajați în 2020 pentru renovarea promenadei, fără ca aceștia să bănuiască autenticitatea și originea lor.

Amoniții, cu cochiliile lor spiralate, sunt printre cele mai comune fosile. Sunt vânduți în întreaga lume, iar prețul lor depinde de mărimea acestora.

Traducere de Antonia Dinu, după articolul publicat de France24