Un raport OZN extrem de așteptat în SUA: ”Tehnologii necunoscute, care ar putea amenința securitatea națională”

ozn.png

Imagine înregistrată de piloții US Navy publicată la 28 aprilie 2021 de Pentagon
Sursa imaginii: 
US Navy Handout DoD/AFP via France24

Ne urmăresc extratereștrii? Pentru guvernul american, care urmează să publice luna viitoare un raport despre „obiectele zburătoare neidentificate” observate în ultimele luni de piloții militari, acestea nu au nimic de a face cu potențialii omuleți verzi, ci mai degrabă cu adversari foarte reali ai Statelor Unite.

După decenii în care totul a fost ținut secret, anul trecut, Congresul a cerut Executivului să informeze publicul larg despre activitățile unității Pentagonului responsabilă cu studierea acestor fenomene, mai exact Forțelor Navale ale Statelor Unite (US Navy).

Acest raport, realizat sub autoritatea Direcției Naționale de Informații (DNI), riscă să-i dezamăgească pe cei fascinați de extratereștri, al căror entuziasm a fost stârnit recent de un reportaj al revistei americane televizate „60 Minutes” pe această temă.

Fostul președinte Barack Obama le aduce și mai multă dezamăgire amatorilor de extratereștri mărturisind săptămâna aceasta, în cadrul unei emisiuni umoristice, că la sosirea lui la Casa Albă se credea că există un laborator secret unde „se păstrau specimene extraterestre și nave spațiale”. „Au făcut mai multe cercetări și au ajuns la concluzia că nu este vorba despre extratereștri ”, a adăugat el zâmbind.

„Ceea ce este adevărat – și acum vorbesc serios – este că există videoclipuri și imagini cu obiecte zburătoare, care nu știm exact ce sunt”, a afirmat domnul Obama.

Pentagonul a publicat anul trecut videoclipuri realizate de piloții Forțelor Navale care arată obiecte cu care s-au intersectat aceștia în zbor, ce par a fi O.Z.N.-uri. Unul dintre aceste video-uri – toate alb-negru – datează din noiembrie 2014, iar celelalte două din ianuarie 2015.

În unul dintre acestea putem observat un obiect cu formă alungită, care se deplasează cu viteză mare care, la câteva secunde după ce a fost depistat de unul dintre senzorii de la bordul aeronavei US Navy, accelerează brusc și dispare în partea stângă.

Ambuteiaj în spațiul aerian

Într-un alt video, se poate observa un obiect deasupra norilor, despre care pilotul a presupus că este o dronă.

Pentagonul ia foarte în serios aceste imagini. Pentru a evita orice legătură cu ființe de pe alte planete și pentru a încuraja aviatorii să raporteze aceste apariții fără teama de a fi luați în râs, militarii nu le mai definesc ca „obiecte zburătoare neidentificate (O.Z.N.-uri)”, ci ca „fenomene aeriene neidentificate”.

Scopul este ca experții militari și cei de la serviciile de informații să analizeze video-urile și să identifice cât mai multe aeronave posibil.

Spațiul aerian la nivel mondial este aglomerat, explică un oficial al Pentagonului care a dorit să rămână anonim. Pe lângă avioanele comerciale, spațiul aerian este traversat de drone care sunt fie americane, fie venite din străinătate, de quadcoptere, mici drone cu patru brațe echipate cu camere de luat vederi și care sunt disponibile în comerț, de baloane-sondă, utilizate în special pentru prognozele meteorologice, mii de modele diferite, fără să mai punem mai socoteală prototipurile militare americane testate în cel mai mare secret.

În funcție de viteza cu care zboară, de reflexiile soarelui, de oră, de vreme, piloților militari le poate fi dificil să identifice obiectele pe care le văd, însă este posibil datorită analizelor matematice, a verificării fotografiilor surprinse din diferite unghiuri etc.

Tehnologii foarte avansate

„Cu cât colectăm mai multe date, cu atât mai mult putem reduce timpul identificării și cu atât mai mult putem evita surprizele strategice în ceea ce privește tehnologiile adversarilor” a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării al SUA, Susan Gough, într-un comunicat de presă.

Ceea ce îi îngrijorează pe militari este că aceste fenomene sunt foarte frecvente (mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână) și ar putea fi tehnologii de care Statele Unite nu dispun, potrivit reprezentantului Pentagonului.

„De fapt, nu știm despre ce este vorba”, a declarat Luis Elizondo, fost militar care a luat parte la cercetările efectuate de Pentagon pe această temă. „Ceea ce știm este că, orice ar fi aceste aeronave, dețin tehnologii dincolo de generația următoare”.

„Faptul că aceste obiecte pot depăși orice tehnologie pe care o deținem este îngrijorător din punct de vedere al securității naționale”, precizează el.

 

Traducere de Andreea Sefciuchevici după articolul publicat de France 24