Descoperire de senzație a unui licean în stagiu la NASA

Un licean american de 17 ani, aflat într-un stagiu la NASA, a reușit să descopere o planetă. Evenimentul nu a scăpat atenției presei internaționale.

Aceasta se numește învățare rapidă. Nu a fost nevoie de mai mult de trei zile de stagiu pentru elevul de liceu de 17 ani, Wolf Cukier, pentru a descoperi o nouă planetă la Centrul Spațial Goddard al NASA. Descoperirea lui a fost salutată la sfârșitul săptămânii în cadrul congresului Societății Americane de Astronomie din Hawaii, scrie Courrier International.

Washington Post scrie că, pentru Wolk Cukier, experiența de la NASA s-a încheiat nu cu un simplu raport de stagiu ci chiar cu  un articol științific, în colaborare cu astronomii  agenției și care descrie descoperirea planetei TOI 1338 b.

Este o planetă „de aproape șapte ori mai mare decât Pământul, orbitând în jurul a două stele - una cu 10% mai masivă decât soarele nostru, celelaltă de trei ori mai mică și mai puțin luminoasă.

 

 

 La sosirea sa în centru, îndrumătorul său, cercetătorul Veselin Kostov, i-a oferit o imagine de ansamblu asupra activității sale. „A învățat totul de unul singur și a învățat foarte repede”, spune omul de știință.

Prin analiza datelor de la TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite), „vânătorul de planete” al NASA, a descoperit ceva „suspect”, potrivit propriilor sale cuvinte. Alertat, Kostov a analizat descoperirea tânărului și a confirmat că acesta a găsit probabil o nouă planetă.

Acum, în ultimul an de liceu, Wolf Cukier vizează universități precum Princeton, Stanford sau MIT, unde s-ar vedea studiind fizică sau astrofizică. Dar încă nu a decis unde va face stagiul din vara viitoare, scrie ziarul american.