(VIDEO) Concept revoluţionar: dronă cu un pasager, testată cu succes

video_concept_revolutionar_drona_pasager.jpg

Drona cu un pasager, testată cu succes de un inventator filipinez
Drona cu un pasager, testată cu succes de un inventator filipinez

Un bărbat din Filipine a inventat o dronă care poate transporta un pasager. Maşinăria zburătoare a fost testată recent cu succes, iar o companie australiană vrea să înceapă producţia ei în masă.

Neobişnuita dronă poate zbura la şase metri înălţime şi ajunge la viteza de 60 de km/h. Aparatul poate transporta un singur pasager de cel mult 100 de kilograme, potrivit Reuters. Drona este pilotată de pasager cu ajutorul unei telecomenzi.

Testul de zbor a durat puţin peste zece minute, timp în care inventatorul a plutit cu drona deasupra unei mulţimi care-l aclama.

Aparatul de zbor se bazează pe şase baterii litiu-ion şi nu mai puţin de 16 motoare, iar avantajul este că dacă unul dintre ele încetează să funcţioneze, celelalte menţin aparatul în aer.

Drona cu un singur pasager poate fi extrem de utilă în oraşele care au probleme cu traficul supraaglomerat, cum este şi cazul capitalei filipineze, Manila, paralizate de ambuteiaje masive.

 

Video: YouTube

 

“A fost uimitor! Toată munca a meritat, totul a mers perfect!”, a declarat inventatorul Kyxz Mendiola, imediat după zborul de debut.

“Dacă în mod normal durează o oră să ajungi cu maşina undeva, această dronă te poate duce acolo în cinci minute. Este un vehicul electric, ceea ce e bine pentru mediul înconjurător”, spune bărbatul.

“Are 16 motoare, cu tot atâtea computere. Deci dacă unul dintre ele pică, poţi zbura în continuare. Cu numai două motoare poţi să aterizezi”, explică inventatorul.

Compania australiană Star8 a încheiat un parteneriat cu inventatorul filipinez şi a anunţat că vrea să înceapă producţia în masă a dronei pentru pasageri, urmând să o comercializeze în Australia, Europa şi Hong Kong.