Alexandru Mironov: Marte va fi o planetă şantier pentru pământeni spre anul 2050

alexandru_mironov_marte_planeta_santier.jpg

Sonda Mars Express, deasupra planetei Marte-ilustraţie artistică (Sursa foto: ESA/AFP)
Sonda Mars Express, deasupra planetei Marte-ilustraţie artistică (Sursa foto: ESA/AFP)

Scriitorul science fiction Alexandru Mironov comentează la RFI anunţul făcut de oamenii de ştiinţă europeni, după descoperirea unui depozit de apă sărată în stare lichidă, sub un strat de un kilometru şi jumătate de gheaţă la polul sud al planetei Marte.

Alexandru Mironov apreciază că adevărata valoare a acestei descoperiri se va vedea atunci când Marte va deveni o colonie umană: „Peste 100 de ani va fi socotită la adevărata valoare, pentru că va fi pentru uzul curent al marţienilor, care se vor construi singuri, plecând de pe Pământ pe planeta Marte”.

Scriitorul crede că „e spre binele exploatărilor viitoare. În momentul în care oamenii o să ştie să teraformeze şi să asigure un mai puternic câmp magnetic pentru planetă şi să înceapă construirea unei atmosfere, ceea ce se va întâmpla, în 50, 60, 70 de ani va începe acţiunea, atunci valoarea cu adevărat a acestui depozit va apărea clară, iată, avem pentru ce să ne ducem acolo şi ne putem construi vieţile (...). Eu apreciez că spre 2050, Marte va fi o planetă şantier pentru pământeni”.

 
Alexandru Mironov, despre descoperirea unui depozit de apă sărată pe planeta Marte