Francezii, irlandezii și galezii au dominat Cupa Campionilor runda 3

La Rochelle 49 Wasps 29

Cluburile franceze, irlandeze și galeze au dominat runda a treia a grupelor preliminare din Cupa Campionilor la rugby, perdanții principali fiind cluburile engleze. În Challenge Cup ambele echipe din Rusia au pierdut în deplasare.

Performanța rundei aparține lui La Rochelle, revelația ultimelor două sezoane din campionatul Franței, care a învins cu 49 - 29 (6 - 4 la eseuri) pe vicecampionii Angliei, Wasps, iar acum Atlanticii sunt singura echipă cu punctaj maxim - 15 puncte din trei meciuri - în Cupa Campionilor.

O victorie spectaculoasă cu bonus ofensiv în deplasare a obținut și Montpellier, învingători în deplasare cu 29 - 22 în fața singurei echipe neînvinse în cele trei mari ligi europene, Glasgow Warriors.

Mult mai greu a depășit Toulon pe teren propriu pe Bath cu 24 - 20, printr-un eseu strălucit marcat cu patru minute înainte de final de tânărul mijlocaș la deschidere Anthony Belleau.

Zăpada amână derby-ul

În sfârșit în derby-ul echipelor franceze Castres (cu pilierul Tudor Stroe intrat de pe banca de rezerve) a învins cu 16 - 13 pe Racing 92 Paris.

Allianz ParkAșa arăta stadionul Allianz Park cu câteva ore înaintea orei programate de începe a meciului Saracens - Clermont

Cele trei echipe irlandeze din competiție au obținut toate trei victorii: Munster 33 - 10 cu Leicester Tigers pe teren propriu, în timp ce Leinster, 18 - 8 cu campionii Angliei Exeter Chiefs și Ulster, 17 - 5 cu Harlequins, au învins în deplasare.

Cele două echipe galeze au obținut tot atâtea victorii: Llanelli Scarlets au obținut victoria in extremis, 33 - 28, cu Benetton Treviso, printr-un eseu marcat în ultimul minut (e a doilea meci consecutiv pierdut de italieni în ultimă instanță după cel din runda trecută cu Toulon), în timp ce Swansea Ospreys (cu pilierul moldovean Dmitri Arhip în echipă) au trecut în deplasare cu 43 - 32 (6 - 5 la eseuri) de Northamption Saints, după ce la cu 20 de minute înainte de final scorul era 43 - 8.

Singura echipa engleză care nu a pierdut a fost campioana en-titre Saracens al cărei meci cu Clermont - o rejucare a finalei din mai 2017, în care londonezii au câștigat cu 28 - 17, a fost amânat din cauza ninsorii abundente.

Nu se știe când se va juca meciul, posibil ca acesta să fie reprogramat luni sau marți în funcție de evoluția vremii.

Alex Țăruș victorios

În Challenge Cup (echivalentul Europa League din fotbal) s-au înregistrat rezultatele:

Sale 24 Cardiff Blues 0Sale (echipa în care joacă Alex Țăruș) a învins pe Cardiff cu 24 - 0

Grupa 1

Newport Gwent Dragons 15 Enisei STM (cu flankerul moldovean Maxim Gargalîc în echipă) 0

Newcastle Falcons 52 Bordeaux Begles (cu pilierul moldovean Vadim Cobîlaș în echipă) 24

Grupa 2

Stade Toulousain 30 Lyon OU 23

Sale Sharks (cu pilierul Alex Țăruș în teren din minutul 60) 24 Cardiff Blues 0

Grupa 3 

Agen 21 Pau 40

Zebre 26 Gloucester 33

Grupa 4

Stade Francais 39 Krasnîi Yar (cu înaintașii moldoveni Victor Arhip, Andrei Mahu și Oleg Prepeliță) 24

Edinburgh 50 London Irish 20

Grupa 5

Worcester Warriors 35 Oyonnax 14

Brive 31 Connacht 38

Runda viitoare din cupele europene, a patra, se desfășoară la sfârșitul săptămânii ce urmează, cu aceleași meciuri, jucate pe terenul echipelor care acum au fost vizitatoare.