Octavian Morariu (membru CIO) la RFI: Suspendarea Rusiei este absolut justă

octavian_morariu_cio_suspendare_rusia.jpg

Octavian Morariu consideră justă suspendarea Rusiei de la Olimpiada de iarnă din 2018 (Sursa foto: arhivă site COSR)
Octavian Morariu consideră justă suspendarea Rusiei de la Olimpiada de iarnă din 2018 (Sursa foto: arhivă site COSR)

Suspendarea Rusiei de la Jocurile Olimpice de iarnă de anul viitor din Coreea de Sud este o decizie justă. O spune într-un interviu la RFI Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic. Decizia CIO a fost luată ca urmare a programului de dopaj organizat de statul rus.

Octavian Morariu salută decizia CIO privind suspendarea Rusiei: „Vreau să salut decizia Comitetului Executiv, pe care o găsesc absolut justă. În clipa în care s-a constatat o repetare sau o repetiţie clară a cazurilor de dopaj în ceea ce-i priveşte pe sportivii ruşi, era clar că pe undeva e o anumită organizare, nu vreau să folosesc cuvântul sistem, că-l folosim prea mult şi noi aici. Deci era clar că se întâmpla ceva sistematic”.

El nu se aşteaptă la un boicot al sportivilor ruşi, care vor putea participa totuşi la Jocurile Olimpice din februarie, dar sub drapel neutru: ”Ei au dreptul să participe ca sportivi individuali şi bănuiesc că o bună parte din ei o vor face. Nu cred că vor boicota, pentru că nu e în spiritul lor şi nu e în interesul lor, pentru că în clipa asta un boicot din partea lor ar fi o confirmare a acestui dopaj sistematic”.

Octavian Morariu, despre suspendarea Rusiei de la Olimpiada de iarnă din 2018
550

Facebook comments