Rugby: Steaua, Baia Mare și CSM debut victorios în Cupa României

steaua_dinamo.jpg

Steaua 36 Dinamo 20
Steaua a învins Dinamo la numai o săptămână după victoria din Super Liga CEC Bank
Image source: 
https://www.super-liga.ro

Noua ediție a Cupei României la rugby a debutat cu trei victorii ale echipelor gazdă, Steaua, Baia Mare și CSM. Competiția se desfășoară după întreruperea până la primăvară a Super Ligii CEC Bank, unde lider este Steaua.

Coincidența face ca meciurile din prima rundă a Cupei României să fi fost aceleași ca cele din runda a opta a Super Ligii, iar câștigătorii au fost aceiași, de data asta însă pe teren propriu. 

Cel mai echilibrat meci (relativ) a fost derby-ul bucureștean dintre Steaua și Dinamo, câștigat de gazde cu 36 - 20 (5 - 2 la eseuri), deși dinamoviștii au condus la un moment dat cu 10 - 0.

La interval de o săptămână Baia Mare a câștigat din nou la scor cu Cluj, de data aceasta cu 58 - 17 (10 - 2 la eseuri), gazdele având o grămadă cu aproape 100 de kilograme mai grea ca cea a oaspeților.

CSM a câștigat pe stadionul Olimpia din Capitală împotriva lanternei roșii a Super Ligii, Iași, cu 55 - 3 (9 - 0 la eseuri).

Timișoara Saracens - deținătorii trofeului - au avut o rundă liberă.

Săptămâna viitoare au loc meciurile: Iași - Steaua, Cluj - CSM și repetarea finalei din ediția trecută, Timișoara Saracens - Baia Mare.

379

Facebook comments