Rugby: Steaua învinge CSM și termină pe primul loc în tur

csm_steaua.jpg

CSM 12 Steaua 15
Deși a terminat meciul în 13, Steaua a reușit să obțină victoria
Image source: 
Pagina de Facebook a Federației Române de Rugby

Steaua a învins pe CSM în derby-ul Super Ligii CEC Bank la rugby cu 15 - 12 și se situează detașat pe primul loc în turul campionatului. Baia Mare a învins cu gre pe Dinamo cu 22 - 16, în timp ce Timișoara a dispus de Iași cu 54 - 20. 

Desfășurat la lumina reflectoarelor pe Stadionul Arcul de Triumf, derby-ul ultimei runde a turului campionatului intern  a dat câștig de cauză Stelei, care pentru a doua oară evită înfrângerea în inferioritate numerică, după egalul, 15 - 15 obținut în fața Timișoara Saracens în condiții similare.

Ca și atunci, mijlocașul la deschidere Florin Vlaicu a marcat toate punctele echipei sale din lovitură de pedeapsă, ultima în minutul 72, iar Steaua a terminat în 13, mijlocașul la Grigoraș Diaconescu primind cartonaș galben, iar centrul Florin Ioniță cartonaș roșu.

Baia Mare a dominat în meciul cu Dinamo, dar nu a reușit să marcheze decât trei eseuri, ratând bonusul ofensiv, în timp ce oaspeții au terminat meciul în forță, dând mari emoții gazdelor care porneau favorite. Meciul a fost însă de o slabă calitate.

Timișoara Saracens a învins pe Iași cu 54 - 20, după ce la pauză scorul era de doar 12 - 10, campionii en-titre fiind în continuare neconvingători, în comparație cu anii trecuți. 

După consumarea celor șapte runde ale turului clasamentul e următorul: 

1. Steaua 25 de puncte

2. Baia Mare 19 

3. Timișoara 18

4. CSM 17

5. Dinamo 13

6. Cluj 4

7. Iași 2

Super Liga CEC se întrerupe în următoarele două săptămâni, când Timișoara Saracens dispută primele două meciuri din grupele de calificare pentru Challenge Cup (competiția euroeană inter-cluburi numărul 2) ediția 2018 - 2019.

Super Liga CEC Bank se va relua cu prima rundă din retur pe 28 octombrie, campionatul întrerupându-se apoi până în luna aprilie.

500

Facebook comments