Noua Zeelandă învinge la scor Africa de Sud în Rugby Championship

barrett.jpg

Beauden Barrett
Beauden Barrett a dirijat în mod strălucit atacurile All Blacks
Image source: 
www.espn.co.uk

Noua Zeelandă a învins Africa de Sud cu 57 - 0 în derby-ul din runda a patra a Rugby Championship. All Blacks s-au distanțat în fruntea calsamentului la opt puncte față de Springboks.

Așteptat cu mare interes, meciul dintre All Blacks și Springboks, cele două neînvinse ale turneului celor mai bune echipe ale emisferei sudice, n-a avut niciun suspens. 

All Blacks au dominat încă din start și la pauză conduceau deja cu 31 - 0. Ei au marcat în total opt eseuri, două prin aripa Nehe Milner Skudder, unul prin cealaltă aripă Rieko Ioane, unul prin linia a II-a Scott Barrett, unul prin celălalt component al liniei a II-a, Brodie Retallick, unul prin pilierul dreapta Ofa Tu'ungafasi, unul prin centrul Lima Sopoaga și unul prin taloneurul Codie Taylor.

Fratele lui Scott Barrett, mijlocașul la deschidere Bauden Barrett, a transformat șapte din cele șapte eseuri și o lovitură de pedeapsă, dar mai mult decât atât, a dirijat în mod magistral atacul campionilor mondiali. 

Scorul final, 57 - 0, constituie diferența record în istoria de 96 de ani a meciurilor dintre Noua Zeelandă și Africa de Sud, precum și cea mai severă înfrângere în istoria de 116 ani și aproape 500 de meciuri test a Springboks.

Israel FolauFundașul Israel Folau a marcat două dintre cele șase eseuri ale australienilor (foto: Scott Barbour/Getty Images)

În cel de-al doilea meci al rundei a patra Australia a învins Argentina cu 45 - 20 (6 - 2 la eseuri) după ce Pumas conduceau la pauză cu 13 - 10.

În clasament după patru runde All Blacks au 19 puncte (din 20 posibile) fiind urmați de Springboks cu 11 puncte, Australia 7 și Argentina 0.