CSM învinge Timișoara Saracens, Steaua și Dinamo victorii la scor

csm_timisoara.jpg

CSM 28 Timișoara Saracens 16
Pentru al doila an consecutiv CSM înving la București Timișoara Saracens în Super Liga CEC Bank
Image source: 
https://www.super-liga.ro

CSM București i-a învins pe campionii României, Timișoara Saracens, cu 28 - 16 în runda a treia a Super Ligii CEC Bank la rugby. În aceeași rundă Steaua a învins pe Cluj cu 45 - 8, în timp ce Dinamo a dispus de Iași cu 70 - 5.

Istoria s-a repetat pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală, unde pentru al doilea an consecutiv CSM i-a învins pe campioni și se situează acum pe locul al doilea în clasament după Steaua.

Timișorenii au condus la pauză cu 13 - 9 prin eseul marcat de taloneurul Andrei Rădoi după un maul de margine, eseu transformat de mijlocașul la deschidere Jody Rose, care a mai transformat și două lovituri de pedeapsă în timp ce gazdele au marcat de trei ori din lovitură de pedeapsă prin fostul timișoarean, mijlocașul la grămadă Valentin Calafeteanu.

De altfel, Calafeteanu a fost sâmbătă unl dintre cei patru foști jucători al campionilor în lotul CSM, alături de flankerul Stelian Burcea, numărul opt Daniel Carpo și centrul Paula Kinikinilau.  

Cu un lot serios afectat de accidentări campionii nu a mai reușit după pauză să marcheze decât o dată din lovitură de pedeapsă prin Rose, în timp ce bucureștenii au marcat unicul lor eseu prin fundașul Kinckley Vaovasa, transformat de mijlocașul la deschidere Darren Barron, care a punctat și din două lovituri de pedeapsă și un drop goal, iar Calafeteanu a marrcat din cea de-a patra lovitură de pedeapsă a sa. Scor final CSM București 28 Timișoara Saracens 16.

Steaua - punctaj maxim

Și celelalte două partide disputate în Capitală s-au încheiat cu victorii ale gazdelor. Dinamo a marcat 10 eseuri (dintre care două de penalizare) față de numai unul al ieșenilor, în timp ce Steaua a culcat balonul în butul clujenilor de șapte ori, încasând un singur eseu. 

Steaua 45 Cluj 8Steaua a obținut a treia victorie cu bonus ofensiv în trei meciuri de campionat (foto: https://www.super-liga.ro)

Clasamentul după trei runde arată astfel:

1. Steaua 15 puncte

2. CSM 11 

3. Baia Mare 5 (două meciuri disputate)

4. Dinamo 5 (două meciuri disputate)

5. Timișoara Saracens 4 (două meciuri disputate)

6. Iași 2

7. Cluj 0

În runda viitoare au loc meciurile:

Timișoara Saracens - Steaua, vineri 15 septembrie, ora 19, stadionul Dan Păltinișanu

Baia Mare - CSM, sâmbătă 16 septembrie, ora 11, Arena Zimbrilor 

Cluj - Dinamo, duminică 17 septembrie, ora 11, Stadion Iuliu Hațieganu

 

579

Facebook comments