Baia Mare și Steaua, victorii cu bonus în noul campionat de rugby

baia_mare_cluj.jpg

Baia Mare 59 Cluj 5
Baia Mare a câștigat fără probleme meciul din prima rundă a campionatului cu Cluj
Image source: 
https://www.super-liga.ro

Baia Mare și Steaua au debutat prin victorii cu bonus ofensiv în noua ediție a Super Ligii CEC Bank la rugby. În runda a doua a Rugby Championship, Noua Zeelandă a învins Australia cu 35 - 29 după un meci dramatic.

Proaspeți câștigători ai Cupei Regelui, Zimbrii maramureșeni au obținut o victorie așteptată, 59 - 5 (9 - 1 la eseuri) în fața clujenilor, în timp ce Steaua a învins pe Dinamo cu 27 - 19 (4 - 3 la eseuri) în ceea ce era calificat odată "eternul derby".

Acum niciuna dintre cele două echipe bucureștene nu a mai câștigat campionatul din 2008 încoace, Super Liga fiind dominată de Timișoara Saracens - campionii en titre - și Baia Mare.

În cel de-al treilea meci al zilei CSM București (locul trei în ediția trecută a Super Ligii) nu a reușit decât un egal 22 - 22 (3 - 1 la eseuri) cu Iași. 

Timișoara Saracens au avut zi liberă, ei jucând un amical cu campionii Europei, Saracens, la Londra, meci pierdut cu 0 - 49. 

Bănățenii vor debuta săptămâna viitoare în runda a doua pe teren propriu, în ceea ce a devenit de pe acum "eternul derby" cu Baia Mare. 

Ursache - eseu pentru Oyonnax

Tot sâmbătă a debutat și noul campionat al Franței, TOP14, în prima rundă reținând atenția meciul egal, 23 - 23 obținut de noua promovată Oyonnax împotriva lui Stade Toulousain, meci în care flankerul Valentin Ursache a marcat un eseu pentru gazde.

Oyonnax 23 Stade Toulousain 23Oyonnax au obținut un egal meritoriu în fața prestogioșilor lor adversari, Stade Toulousain (Getty Images)

În schimb Castres, cu pilierul Tudor Stroe care a început meciul pe banca de rezerve, a pierdut în deplasare, 21 - 25 în fața lui Racing 92 Paris. 

Begles Bordeaux, cu pilierul moldovean Vadim Cobîlaș titular, a reușit performanța primei runde, învingând campionii Clermont Auvergne cu 32 - 25. 

În celelalte meciuri ale primei runde: Brive 10 La Rochelle 19, Montpellier 48 Agen 19, Stade Francais Paris 16 Lyon 25, Toulon 41 Pau 14.

În emisfera sudică a continuat Rugby Championship cu runda a doua în care campionii mondiali, Noua Zeelandă, au învins cu 35 - 29 (5 - 5) Australia în meciul disputat pe teren propriu, pe stadionul acoperit din Dunedin. 

Wallabies a jucat mult mai bine decât săptămâna trecută când au fost învinși de All Blacks cu 34 - 54 pe teren propriu și conduceau cu 17 - 0 după primul sfert de oră.

All Blacks au revenit și au reușit să conducă după pauză cu 21 - 17, după care scorul a alternat, fiecare echipă marcând câte un eseu: 21 - 22, 28 - 22, 28 -29 și 35 - 29, All Blacks marcând eseul victoriei cu trei minute înainte de final, prin mijlocașul la deschidere, Beauden Barrett.

Barrett a marcat 20 de puncte în acest meci - două eseuri și a transformat toate cele cinci eseuri marcate de echipa sa, în timp ce omologul său Bernard Foley, a ratat trei transformări și o lovitură de pedeapsă, nouă puncte care ar fi înclinat balanța în favoarea oaspeților. 

În cel de-al doilea meci al zilei Africa de Sud a învins Argentina în deplasare cu 41 - 23 (5 - 2 la eseuri), după ce în primul meci Sprongboks câștigaseră în fața Pumas pe teren propriu cu 37 - 15.

Africa de Sud și Noua Zeelandă au punctaj maxim - 10 puncte după două runde în clasamentul Rugby Championship, Australia are trei puncte iar Argentina zero. 

Noua Zeelandă - campioană mondială la femei

Sâmbătă seara la Belfast Noua Zeelandă a învins Anglia cu 41 - 32 (7 - 4 la eseuri) în finala Cupei Mondiale la femei. 

Noua Zeelandă a câștigat titlul mondial la femeiNoua Zeelandă deține acum titlul mondial la bărbați, femei și U20

Este al patrulea titlu mondial cucerit de Ferigile Negre, care recuceresc titlul după un interludiu de patru ani când titlul a aparținut Trandafirilor Roșii.

În meciul pentru locul 3 Franța a învins Statele Unite cu 31 -23, Canada a ocupat locul al cincilea învingând Australia cu 43 - 12, Țara Galilor a câștigat finala pentru locurile 7 - 8 învingând Irlanda cu 27 - 17, Italia a învins Spania cu 20 - 15 pentru locul 9, iar Japonia a dispus cu 44 - 5 de Hong Kong pentru locul 11.

629

Facebook comments