Steaua câștigă derby-ul cu Timișoara Saracens după un meci slab

screenshot_2017-04-14_13.41.11.png

Steaua 9 Timișoara Saracens 8
Steaua a învins după un meci slab, cu un final dramatic
Image source: 
Dolce TV

Liderii clasamentului Super Ligii CEC Bank la rugby, Steaua, au câștigat derby-ul returului cu Timișoara Saracens cu scorul de 9 - 8 după un meci de slabă factură tehnică. Steaua s-a detașat în frunta clasamentului la 12 puncte, dar are două meciuri în plus jucate.

Victoria ar fi putut reveni oricărei dintre cele două echipe și se părea că oaspeții se îndreptau către victorie când Gabriel Conache a transformat o lovitură de pedeapsă cu două minute înainte de final.

Dar steliștii au revenit în atac și în ultima acțiune a jocului au obținut o lovitură e pedeapsă la 30 de metri de butul advers pe care Flori Vlaicu a transformat-o.

A fost a treia lovitură din trei transformată de centrul Stelei și al echipei naționale, care în final a făcut diferența, mijlocașul la deschidere al timișorenilor Jack Umaga ratând toate cele trei lovituri la buturi. 

De altfel, lipsa unui transformeur până la intrarea lui Gabriel Conache în teren constituie un imens handicap pentru campionii en-titre, care joacă și fără un milocaș de deschidere specializat în absența lui Jody Rose, accidentat.

Florin VlaicuFlorin Vlaicu a adus victoria echipei sale din trei lovituri de pedeapsă

Singurul eseu al meciului a fost marcat de aripa Tevita Manumua, care după pauză a adus în avantaj Timișoara Saracens într-o perioadă în care Steaua avea un jucător eliminat temporar.

Meciul a fost presărat de nenumărate greșeli, cu un număr record de turnovers (recuperarea balonului din posesia advesrarului) și erori elementare de mânuire a balonului. 

De menționat că scorul la pauză era 0 - 0 după cea mai slabă perioadă de joc a acestui meci.

Sâmbătă Baia Mare a învins pe CSM la București cu 27 - 19, cu punct de bonus ofensiv. În celălalt meci al rundei Iași a învins în deplasare pe Cluj cu 24 - 23.

După această victorie Steaua are 43 de puncte, față de 31 pentru Baia Mare și 30 pentru Timișoara Saracens. Steaua are 10 meciuri, față de opt pentru Timișoara Saracens și Baia Mare.

1497

Facebook comments