Monica Niculescu şi Sania Mirza, câştigătoare la New Haven

Monica Niculescu şi Sania Mirza au câştigat, sâmbătă, finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la New Haven, SUA, după ce le-au învins pe Katerina Bondarenko şi Chia-Jung Chuang, scor 7-5, 6-4.

Meciul a durat o oră şi 32 de minute. În primul set, Mirza şi Niculescu au reuşit trei break-uri, pierzându-şi serviciul de două ori. Scenariul a fost identic în actul secund, iar Sania şi Monica au făcut break-ul decisiv la 5-4.

Sania Mirza (India, locul 1 în clasamentul mondial la dublu) şi Monica Niculescu (România, 16 WTA la dublu) au câştigat primul turneu împreună. Niculescu se află la cea mai bună clasare la dublu din carieră şi şi-a trecut în palmares al treilea trofeu, după succesele de la Shenzhen (alături de Vania King) şi Washington (cu Yanina Wickmayer).

Pentru succesul de la New Haven, Mirza şi Niculescu vor primi 470 de puncte WTA şi un cec în valoare de 40,650 de dolari.

Deşi au câştigat turneul WTA de la New Heaven, Monica Niculescu şi Sania Mirza au anunţat că nu vor juca împreună la US Open.

"Joc cu Barbora Strycova", a anunţat Mirza. "Joc cu Vania King, însă îmi doresc ca aceasta să nu fie ultima dată când evoluez alături de Sania", a precizat Monica Niculescu.