Începe campionatul de rugby al României

superliga2016.jpg

Căpitanii celor șapte echipe din Super Liga CEC Bank
Cele șapte echipe din Super Liga CEC Bank vor evolua din nou în formula toamnă - primăvară
Image source: 
www.super-liga.ro

Sâmbătă începe campionatul de rugby al României, revenindu-se la calendarul toamnă primăvară după șapte ani de disputare în formula primăvară - toamnă. La această ediție iau parte șapte echipe, printre care și Politehnica Iași, promovată din Divizia Națională. 

Promovarea ieșenilor este o noutate, pentru că în ultimii ani tendința a fost în cel mai bun caz de păstrare a numărului de echipe în primul eșalon al jocului cu balonul oval, în cel mai rău caz dispărând echipe, cum a fost Farul Constanța la începutul lui 2016. 

O altă noutate este obligativitatea folosirii unui număr de cel puțin 15 jucători români în lotul de 23 înscris pe foaia de meci, ceea ce înseamnă că numărul jucătorilor străini folosibili pe parcursul unui meci va fi de maximum opt. 

În ultimii șapte ani când campionatul s-a desfășurat în sistem primăvară - toamnă titlul de campioni a fost câștigat numai de două echipe: Știința Baia Mare (2009, 2010, 2011, 2014) și Timișoara Saracens (2012, 2013, 2015), ambele echipe folosind numeroși jucători străini, în special din emisfera sudică. 

În prima rundă vor avea loc meciurile:

Baia Mare - Iași (sâmbătă ora 11:00 în România, Arena Zimbrilor, poate fi vizionat pe RugbyTV)

Steaua - Cluj (sâmbătă,17:00, Stadion Ghencea, poate fi vizionat pe Dolce Sport)

CSM Olimpia - Dinamo (duminică, 17:00, Stadion Olimpia, poate fi vizionat pe Dolce Sport)

Campionii ediției 2015, Timișoara Saracens, stau în prima rundă și debutează în runda a doua, pe 5 august, în meciul de pe stadionul Gheorghe Rășcanu de pe Bega, împotriva marilor rivali de la Baia Mare,