Tragedie în ciclism: 6 rutieri ai echipei Giant-Alpecin, spulberați de o mașină

ciclism.jpg

Image source: 
www.cyclingweekly.co.uk

Șase dintre cicliștii echipei Giant-Alpecin au fost accidentați grav, în Spania, în timpul unui antrenament. Mașina condusă de o britanică a ajuns pe contrasens și a lovit grupul de cicliști.

Accidentul s-a petrecut în weekend, în Spania, la Calpe. Cei mai valoroși componenți ai echipei, Warren Barguil, John Degenkolb, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson, Ramon Sinkeldam și Max Walscheid, au suferit traume seriose.

"Accidentul este o lovitură grea pentru întreaga echipă. Știu că în ciclism se petrec tot felul de căzături, dar aici nu există nicio legătură cu sportul. Alți cicliști au văzut accidentat și sunt absolut șocați", a declarat Iwan Spekenbrink, team managerul echipei, pentru media olandeză.

John Degenkolb, câștigătorul din 2015 al celebrelor curse Milano-San Remo și Paris-Roubaix, este cel mai grav rănit. Un deget i-a fost aproape complet retezat, iar doctorii l-au operat pentru o tăietură adâncă la picior. Ciclistul are și o fractură de antebraț.

Chad Haga a fost transportat cu elicopterul la spital în urma unor răni la gât și la față. Echipa Giant-Alpecin a anunțat că intervențiile chirugicale în cazul său au avut succes. Haga are și o fractură a osului orbital de care va fi tratat mai târziu.

Warren Barguil a suferit o fractură la încheietura mâinii. Walscheid și-a fracturat mâna și tibia, iar în cazul său este necesară o intervenție chirurgicală. Ludvigsson și Sinkeldam s-au ales doar cu vânătăi și zgârieturi. Ramon Sinkeldam a povestit incidentul pentru televiziunea olandeză NOS: "O mașină a venit direct spre noi, iar grupul s-a panicat. Toată lumea țipa, apoi nu-mi mai amintesc nimic pentru o bună bucată de timp. Cel mai rău lucru a fost să vorbesc cu ceilalți după incident. Toți erau emoționați. Poate că sunt norocos că nu am trăit evenimentul din cauza faptului că mi-am pierdut cunoștința. Să-ți vezi colegii întinși pe jos ca pe un câmp de bătaie este teribil".

Echipa germană Giant-Alpecin este una dintre cele mai cunoscute în lumea ciclismului mondial. În 2015, team-ul a câștigat o etapă în Turul Franței, prin Simon Geschke, și trei în Turul Spaniei.