Simona Halep face instrucţie cu Venus Williams. Duel românesc în sferturi, la Roma

simona_halep_face_instructie_venus_williams_duel_romanesc_sferturi_roma.jpg

Simona Halep (Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports via Reuters)
Simona Halep (Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports via Reuters)

Simona Halep şi Alexandra Dulgheru se vor întâlni în sferturile turneului de tenis de la Roma. Numărul doi mondial a eliminat-o în optimi pe Venus Williams, în timp ce Dulgheru a trecut de rusoiaca Ekaterina Makarova.

Simona Halep a învins-o pe Venus Williams (locul 16 WTA), scor 6-2, 6-1, în optimile turneului de la Roma.

Aceasta este prima victorie din cariera jucătoarei române în faţa sportivei americane.

Constănţeanca s-a mai întâlnit de trei ori cu Venus Williams, de fiecare dată impunându-se aceasta din urmă, în 2012 la Madrid şi la Roma şi în 2013 la Tokyo.

Simona Halep va juca în sferturi împotriva Alexandrei Dulgheru (72 WTA), care a trecut de Ekaterina Makarova (8 WTA), cu scorul de 6-4, 6-3.

Calificarea în sferturi este recompensată cu 46 de mii de euro şi 190 de puncte WTA.

De partea sa, Irina-Camelia Begu (31 WTA) o va întâlni tot la Roma pe bielorusa Victoria Azarenka (29 WTA), joi seară, după ora 22.

În proba de dublu masculin, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) s-a calificat joi în sferturile de finală, după ce s-a impus în optimi, cu scorul de 6-2, 5-7, 10-8, în faţa cuplului Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India).

În runda următoare, Tecău şi Rojer vor întâlni perechea care se va impune în meciul Pablo Cuevas/David Marrero (Uruguay/Spania)-Daniel Nestor/Leander Paes (Canada/India).