România – Polonia, în optimile CM de handbal

“Ne-am îndeplinit primul obiectiv, urmează al doilea: calificarea în sferturile campionatului mondial”, a declarat, vineri seară, antrenorul naţionalei de handbal feminin, Gheorghe Tadici, după victoria echipei reprezentative împotriva Cehiei, scor 29-23. România s-a calificat în optimile turneului final din Serbia de pe locul doi al grupei D şi va juca, duminică, cu ocupanta poziţiei a treia din grupa C, Polonia.

"Primul obiectiv ni l-am îndeplinit, am trecut de grupă, iar cu puţină atenţie se putea mai mult, adică mă refer şi la o victorie cu Germania. Sigur că mai trebuie şi noroc, în acel meci am avut mult ghinion, cu ratări de la 7 metri şi am prins-o şi pe Muller într-o zi de excepţie, se pare că se îndreaptă spre statutul de golgeter al Mondialelor", a spus Tadici, conform Mediafax, despre meciurile din grupa D, pe care România a încheiat-o cu un bilanţ de patru victorii şi o înfrângere, pe locul doi.

Selecţionerul consideră că felul în care se îmbină experienţa unor jucătoare cu tinereţea celorlalte din lot a fost benefic pentru echipă.

"Suntem foarte multumiţi, experienţa se îmbină cu tinereţea foarte bine. Ne dorim să trecem şi de Polonia în optimi, acum competiţia este KO, eliminatorie. Sper că ne putem mobiliza cu polonezele şi să trecem mai departe, iar în sferturi, cu Franţa, care e favorită la calificarea în acea fază, să reuşim ce putem mai bine", a declarat antrenorul naţionalei.

Antrenorul naţionalei a transmis şi fanilor României un mesaj: "Le mulţumim fanilor, au făcut mari eforturi să vină aici, iar cei de acasă cu siguranţă ne-au urmărit şi sperăm că s-au bucurat pentru victorii. Ştim că le este greu, e luna cadourilor, sunt vremuri grele, dar noi ne dorim ca prin rezultate să le facem cadourile de sărbători, să îi facem fericiţi".

În optimile de finală se va juca "încrucişat", primele patru clasate din grupele A şi B, respectiv primele patru clasate din grupele C şi D.

Meciurile din optimi vor avea loc duminică şi luni, la Belgrad şi Novi Sad. Partidele din sferturile de finală vor avea loc în 18 decembrie, în aceleaşi oraşe, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, în 20 şi 22 decembrie, la Belgrad.

Naţionala de handbal feminin a României, care a încheiat pe locul doi în grupa D, va întâlni, duminică, de la 21.15, reprezentativa Poloniei (locul 3 în grupa C), în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Serbia.