(VIDEO) US Open: O jucătoare a părăsit terenul în scaunul cu rotile

peng.jpg

Shuai Peng a abadonat în semifinalele US Open (FOTO: REUTERS/Mike Segar)

Tenismena daneză Caroline Wozniacki s-a calificat, vineri, în finala feminină de la US Open, ultimul Grand Slam al anului. Spectatorii de pe arena Arthur Ash au asistat, însă, la o partidă cu un final dramatic, chinezoaca Shuai Peng părăsind terenul într-un scaun cu rotile din cauza unor crampe musculare severe.

Jucătoarea din China s-a aflat, fără îndoială, în faţa celui mai important meci al carierei, în semifinalele Grand Slamului american. O obişnuită a ultimelor acte în competiţiile de dublu, Shuai Peng a fost nevoită să abandoneze în penultima faza a competiţiei de simplu de la Flushing Meadows din cauza unor probleme musculare cum rar se văd pe terenurile de tenis.

După ce a pierdut setul întâi la mare luptă cu inepuizabila Wozniacki (6-7, în tie-break) - fost lider mondial şi cea care a eliminat-o în optimi pe rusoaica Maria Şarapova, Peng a cedat în game-ul al optulea al actului secund, în urma efortului imens pe care l-a depus în meciul cu daneza, dar şi în rundele anterioare ale competiţiei, în care a trecut de adversare mult mai bine cotate, precum Lucie Safarova, Roberta Vinci sau Agnieszka Radwanska.

Jucătoarea asiatică nu a cerut intervenţia medicului şi a încercat timp de mai multe minute să continue partida.

Organizatorii turneului au fost nevoiţi să aducă pe tren un scaun cu rotile pentru ca Shuai Peng să poată părăsi arena.

Deşi se întâmplă extrem de rar ca un jucător de tenis să cedeze fizic în timpul unui meci, nu este pentru prima dată când un sportiv este pus la încercare de crampele musculare cauzate de efortul intens. Spaniolul Rafael Nadal a avut o astfel de criză musculară, tot la US Open, în 2011.

Sursa: youtube