”Halepeno”, oficial a doua jucătoare a lumii

halep.jpg

Simona Halep (Sursa: Facebook)

Poreclită ”Halepeno” – o combinație între ardeiul iute picant "Jalapeno" și numele ei de familie – de către celebrul antrenor Brat Gilbert pentru iuțimea și precizia jocului ei, Simona Halep este, începând de luni, a doua jucătoare a lumii. Sportiva română profită de perioada mai proastă a chinezoaicei Na Li, care a anunțat că nu va participa la câteva turnee importante din această perioadă, pierzând astfel puncte importante în clasamentul mondial.

Simona Halep a urcat o poziţie, până pe locul 2, cu 6.785 de puncte, în clasamentul jucătoarelor profesioniste de tenis, dat publicităţii luni, aceasta fiind cea mai bună clasare din istorie a unei românce, informează wtatennis.com, citat de Mediafax.

Constănțeanca de 22 de ani este a 33-a jucatoare din istoria WTA care ajunge pe locul secund în clasamentul mondial.

Halep este devansată în clasamentul WTA de simplu doar de sportiva americană Serena Williams - 9.150 de puncte.

Simona ar putea urca chiar pe prima treaptă a podiumului încă din acest an. Ea trebuie să își mențină, însă, evoluțiile foarte bune de până acum, dar și să spere că americanca Serena Williams va ava o evoluție slabă la US Open.

Halep, în cursă pentru trofeul de la Cincinnati

Simona Halep va fi al doilea cap de serie la turneul de categorie Premier 5 de la Cincinnati, cu premii de 2,4 milioane de dolari, competiţie care începe luni.

Românca va evolua direct în turul secund.

Ea nu a mai jucat din 13 iulie, când s-a impus în finala turneului de la Bucureşti.