Sprinterii germani fac legea în Turul Franței

turul-frantei-afp.jpg

Sprinterii germani fac legea în Turul Franței

Germanul Andre Greipel a profitat de o defecțiune mecanică a compatriotului său Marcel Kittel, cîștigând la sprint etapa a șasea a Turului Franței disputată pe 194 de kilometri între Arras și Reims.

Cicliștii au parcurs locuri unde acum 100 de ani s-au desfășurat lupte grele în debutul primului război mondial, iar la etapă a asistat și președintele Franței, Francois Hollande.

Ca și în ziua precedentă, ploaia a afectat cursa, înregistrându-se noi căzături și alte trei abandonuri.

Scenariul acestei etape de plat a fost unul obișnuit, cu patru cicliști care au evadat la scurt timp după start, atingând la un moment dat peste patru minute avans față de pluton, ultimul dintre cei patru fiind înghițit de pluton cu 12 kilometri înainte de sosire.

Etapa se îndrepta către un inevitabil sprint final unde favorit era germanul Kittel, câștigător deja a trei etape, numai că acesta a avut o defecțiune la bicicletă la doi kilometri de la sosire și a rămas în urmă.

În absența sa, sprintul final a fost  câștigat de Greipel, care poartă tricoul de campion al Germaniei și care confirmă supremația absolută a germanilor la capitolul sprinturi finale.

Italianul Vincenzo Nibali a reușit să păstreze tricoul galben de lider al clasamentului individual pentru încă o zi, având un avans de două secunde față de coechipierul său de la Astana, danezul Jakob Fuglsang și 44 de secunde față de slovacul Peter Sagan, purtătorul tricoului verde al celui mai bun sprinter și lider al clasamentului tinerilor de până la 25 de ani.

Vineri are loc etapa Epernay – Nancy, 234,5 kilometri, tot de plat, în care se așteaptă o nouă înfruntare a sprinterilor, poate un duel Kittel – Greipel, scorul la victorii de etapă fiind de 3 – 1 în favoarea primului.