FC Rapid se întoarce în Liga I

fc_rapid_se_intoarce_in_liga_i.jpg

FC Rapid primeşte licenţa pentru Liga I.

Echipa FC Rapid şi-a câştigat la Lausanne dreptul de a evolua în sezonul viitor al Ligii I la fotbal. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a dat dreptate clubului giuleştean în litigiul cu FRF. TAS a acordat licenţa grupării feroviare pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I, a declarat pentru Mediafax preşedintele Nicolae Manea.

Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere a respins pe 17 mai dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă şi executorie pe plan naţional, potrivit Prosport.

Pe 10 mai, instanţa de fond a Administraţiei de licenţiere din cadrul FRF respinsese dosarul FC Rapid, din cauza datoriilor de aproape un milion de euro către foştii jucători Julio Cesar şi Daniel Paulista.

FC Rapid a jucat sezonul trecut în Liga a II-a, acolo unde a fost retrogradată în vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Forul de la Lausanne a decis atunci că Rapid nu poate evolua în Liga I, pentru că nu îndeplinise condiţiile de licenţiere pentru sezonul 2013-2014.

Dacă Rapid, care şi-a asigurat promovarea în plan sportiv, primea un răspuns negativ de la TAS, în locul său urma să promoveze în Liga I FC Clinceni.