Cupa Mondială din Brazilia: Probleme serioase cu stadioanele

cupa_mondiala_din_brazilia_probleme_serioase_cu_stadioanele.jpg

Cupa Mondială la fotbal din Brazilia începe joi, 12 iunie.

Numărătoarea inversă se apropie de final: Cupa Mondială la fotbal din Brazilia începe joi cu meciul dintre ţara gazdă şi Croaţia. Turneul va fi organizat pe 12 stadioane, ce vor găzdui 64 de meciuri, la capătul cărora se va afla cine va câştiga cea de-a 20-a ediţie a celei mai importante competiţii fotbalistice.

Brazilia a construit pentru Cupa Mondială de fotbal opt stadioane şi a renovat alte patru. Printre acestea se află şi legendarul Maracana din Rio de Janeiro, care va găzdui şi finala competiţiei.

Organizatorii au întâmpinat dificultăţi în finalizarea celor 12 stadioane şi lucrează încă la arena din Sao Paulo, unde scaunele nu au fost montate la o peluză.

Această arenă va găzdui meciul de deschidere dintre Brazilia şi Croaţia, care va avea loc joi. FIFA a avertizat că stadionul nu va fi plin la ora disputării partidei, întrucât nu a fost testat înainte.

Cel mai mare stadion este cel din Rio de Janeiro, Maracana, cu o capacitate de peste 74 de mii de locuri. Cel mai mic este Arena da Baixada, din Curitiba, care poate găzdui circa 38 de mii de spectatori.

Autorităţile braziliene au cheltuit aproximativ 3,6 miliarde de dolari pentru construirea şi renovarea celor 12 stadioane. Ele trebuie să fie gata nu doar pentru a găzdui meciurile Cupei Mondiale, ci şi pentru a-i primi pe oaspeţii de seamă care vin în Brazilia. Preşedinţia a anunţat că 21 de lideri mondiali, între care Vladimir Putin, Angela Merkel şi Albert de Monaco, şi-au confirmat prezenţa în Brazilia, în perioada turneului final.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon şi 11 şefi de stat sau de Guvern vor asista joi la meciul de deschidere, la Sao Paulo.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat deja că va asista la finala din 13 iulie, de pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Alţi lideri vor asista la unul sau două meciuri şi vor avea întâlniri bilaterale cu preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff.