Simona Halep, în semifinale la Roland Garros

halep.jpg

Simona Halep, faţă în faţă cu Svetlana Kuzneţova

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Roland Garros, după ce a învins-o pe rusoaica Svetlana Kuzneţova. Este cea mai bună performanţă înregistrată de Halep la un turneu de Grand Slam.  Românca o va întâlni în semifinale pe Andrea Petkovici.

Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a învins-o, miercuri, pe rusoaica Svetlana Kuzneţova, locul 28 WTA şi cap de serie 27, în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, cu scorul de 6-2, 6-2.

Partida a început de la ora 15, dar a fost amânată din cauza ploii.

UPDATE 2: Setul 2 - Simona Halep - Svetlana Kuzneţova : 6-2.

UPDATE1: Simona Halep - Svetlana Kuzneţova : 6-2 după primul set.

În semifinale Simona Halep va juca împotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28. Petkovici s-a calificat, miercuri, în semifinale, după ce a învins-o, tot cu scorul de 6-2, 6-2, pe italianca Sara Errani, a zecea favorită a competiţiei şi locul 11 WTA.

Halep şi Petkovici s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent, scorul fiind de 2-1 în favoarea româncei, care a câştigat ambele partide disputate în 2013, una dintre ele în finala turneului de la Nurnberg (scor 6-3, 6-3).

Dacă se va califica în finală, Halep va ocupa începând de luni locul 3 WTA, cea mai înaltă poziţie a unei jucătoare de tenis din România.

În cealaltă semifinală se vor întâlni rusoaica Maria Şarapova, cap de serie numărul 7, şi canadianca Eugenie Bouchard, a 18-a favorită a competiţiei. Ambele semifinale vor avea loc joi.

Presa internaţională: "O Halep perfectă"

Agenţia France Presse a notat, miercuri, după ce jucătoarea Simona Halep a învins-o pe Svetlana Kuzneţova la Roland Garros, că românca şi-a confirmat ascensiunea printr-o semifinală şi este singura care nu a pierdut niciun set la actuala ediţie a competiţiei din Franţa.

"Simona Halep, numărul 4 mondial, şi-a confirmat ascensiunea calificându-se pentru prima dată în semifinalele unui turneu major. Cu acest succes, jucătoarea din Constanţa confirmă excelentul său start de sezon, încununat deja cu un titlu la Doha, în februarie, dar şi cu o finală la Madrid, în mai, şi cu un sfert de finală la Australian Open, în ianuarie. La Roland Garros, Halep, care a câştigat turneul francez la juniori, în 2008, este singura care nu a pierdut niciun set până acum", scrie AFP.

Agenţia mai aminteşte că în urmă cu un an Simona Halep se afla pe locul 57 în clasamentul WTA şi că în 13 luni ea a reuşit performanţa de a câştiga şapte titluri. "Doar Serena Williams, numărul unu mondial, a avut mai multe succese... Halep visează acum să câştige trofeul de la Roland Garros, pentru a o egala pe Virginia Ruzici, singura româncă victorioasă la Paris.

Presa italiana vorveste despre o Halep perfectă în timp ce L'Equipe notează că românca a făcut o demonstraţie "de măiestrie tactică". "În sferturile din Australia, Simona Halep s-a lichefiat. La Paris, cu o încredere din ce în ce mai mare, românca şi-a arătat nivelul. Jucătoarea de pe locul 4 WTA, cel mai bine clasată sportivă încă în cursa pentru titlu, ea a făcut o demonstraţie de măiestrie tactică în faţa Svetlanei Kuzneţova. Cea care va fi numărul 3 mondial în cazul în care va juca finala la Paris, a căpătat aerul unei favorite pentru titlu şi continuă să impresioneze lumea. Să subliniem că a intrat în Top 10 abia în ianuarie. La 22 de ani, ea şi-a luat zborul şi va fi nevoie de o mână foarte fermă şi de un joc «buldozer» pentru a o împiedica să scrie o pagină foarte frumoasă în tenisul românesc", scrie cotidianul francez.

La rândul ei, Simona Halep a declarat că pentru ea ziua a fost perfectă.

"M-am simţit foarte bine pe teren. A fost o zi perfectă pentru mine. Am jucat foarte bine şi am respectat planul de joc. A fost un meci bun şi sunt foarte bucuroasă că acum voi juca în semifinale, la Paris", a precizat românca.

"Simona Halep joacă un tenis foarte inteligent. Nu este dominatoare şi dozează viteza foarte bine. Dar nu este de competenţa mea să prezic dacă ea poate câştiga turneul", a spus Kuzneţova la finalul partidei.