Petrolul Ploieşti, primul trofeu după 18 ani

petrolul-ploiesti-ultras-1.jpg

Sursa: romanianultras.net

Petrolul Ploieşti a câştigat sâmbătă seară Cupa României la fotbal, la 18 ani de la cucerirea de către prahoveni a precedentului trofeu. Sportivii antrenaţi de Cosmin Contra au trecut în finala de pe Arena Naţională, cu 1-0, de CFR Cluj. Unicul gol al meciului a fost marcat de Bokila, în minutul 8.

Spectacolul din teren a fost susţinut de cel din tribună, de unde cei peste 20.000 de susţinători ai ploieştenilor veniţi în Capitală au scandat pe întreaga durată a partidei.

În urma acestei înfrângeri, CFR Cluj nu va evolua în sezonul următor în nicio competiţie europeană. Antrenorul Eugen Trică a declarat că nu demisionează de pe banca ardelenilor.

"Felicit Petrolul pentru câştigarea Cupei şi pe băieţii mei că au jucat foarte bine. Am dominat cap-coadă, dar am primit golul foarte rapid. Ne doare foarte rău, însă această înfrângere ne va face mult mai puternici pentru viitor", a declarat Trică.

De cealaltă parte, directorul sportiv al Petrolului Ploieşti, Cristi Vlad, a declarat, că victoria din Cupa României reprezintă un vis împlinit.

 

"Trăiesc clipe mari, visam la asta de când jucam pe coclaurile Ligii a III-a. Ne-am realizat un vis. Nu prea realizăm ce am înfăptuit în seara asta. Sunt mândru şi fericit că am ocazia să lucrez la cel mai frumos club din România. Este un nou drum, după ani de chin şi restrişte în ligile inferioare. Cred că am avut un an senzaţional", a declarat Cristi Vlad.

Jeremy Bokila a fost desemnat jucătorul finalei Cupei României.

"Sunt fericit să fiu la Petrolul, pentru că lumea mă iubeşte şi nu văd de ce aş pleca de la Ploieşti. Nici măcar pentru bani, nu contează pentru mine, sunt fericit aici. A fost dificil meciul cu CFR, dar am luptat ca lupii", a declarat Bokila.