Simona Halep, în finală la Madrid!

tenis_-_halep_sursa_reuters_andrea_comas.jpg

Simona Halep, la finalul partidei cu Petra Kvitova (FOTO: REUTERS/Andrea Comas)

Performanţă extraordinară pentru tenismena română Simona Halep, care s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului masters de la Madrid. Simona Halep a învins-o în trei seturi pe cehoiaca Petra Kvitova. Sportiva română va evolua, duminică, în finala celui mai important turneu al carierei cu învingătoarea dintre Agnieszka Radwanska şi Maria Şarapova. Update: Adversara Simonei Halep în finală va fi Maria Şarapova.

Update: Tenismena rusă Maria Şarapova s-a calificat în finala turneului de la Madrid. Ea a învins-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, cu 6-1, 6-4.

În meciul cu Kvitova (a şasea jucătoare a lumii), Simona Halep fost condusă cu 1-0 la seturi şi cu 3-1 în setul secund, scor de la care a mai pierdut numai două game-uri, adjudecându-şi victoria cu scorul 6-7, 6-3, 6-2. Meciul a durat două ore şi 36 de minute.

În finală, Halep va juca, duminică, cu câştigătoarea partidei Agnieszka Radwanska - Maria Şarapova. Românca va evolua pentru prima dată o finală de turneu Premier Mandatory, cea mai importantă categorie de după Grand Slam. Ea a mai jucat anterior în semifinalele unui turneu Premier Mandatory, la Indian Wells, în luna martie, meci pierdut în faţa sportivei poloneze Agnieszka Radwanska.

Prin accederea în ultimul act de la Madrid, românca şi-a asigurat un premiu de 342.600 de euro şi 650 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat până în prezent şapte turnee, dintre care şase în 2013 (Nürnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia) şi unul în 2014 (Doha). Românca nu a mai pierdut o finală WTA din 2012. Conform WTA, ea a fost învinsă în finalele de la Fes în 2010 şi 2011 şi Bruxelles în 2012.

Dacă se impune şi la Madrid, Simona Halep va urca pe poziţia a patra a ierarhiei mondiale.