Dezamăgire şi surprindere, după retragerea lui Ferguson

dezamagire-surprindere-retragerea-ferguson.jpg

Alex Ferguson se retrage de la Manchester United (Foto: Reuters)

Lumea fotbalului a fost luată prin surprindere de retragerea lui Alex Ferguson. Legendarul antrenor al echipei Manchester United a anunţat că se retrage de pe banca tehnică a formaţiei, după 26 de ani la gruparea "diavolilor roşii".

Sir Alex a câştigat cu Manchester de 13 ori campionatul Angliei, de cinci ori Cupa şi de două ori Liga Campionilor. Reacţiile au început să curgă după aflarea veştii. Cel mai şocat se declară fostul portar danez, Peter Schmeichel. "Sunt dezamăgit, şocat şi trist! Nu credeam că acea zi va fi astăzi", spune Schmeichel, care a jucat la Manchester în perioada 1991-1999.

Premierul englez David Cameron speră ca plecarea lui Ferguson să avantajeze echipa sa de suflet, Aston Villa: "Realizările lui Sir Alex Ferguson la Manchester United au fost excepţionale. Sper că retragerea lui va face viaţa mai uşoară pentru echipa mea, Aston Villa".

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a apreciat că Ferguson este unul dintre "cei mai mari antrenori din lume".

Alex Ferguson este un "adevărat vizionar" şi a adus o "contribuţie majoră" fotbalului, declară şi preşedintele UEFA, Michel Platini.

Chelsea Londra i-a adus un omagiu lui Ferguson, despre care susţine că a fost "un adversar fantastic de-a lungul a 26 de ani".

Atacantul Michael Owen susţine că nu se poate gândi la Manchester United fără Sir Alex: "Este incredibil! Manchester United fără Sir Alex nu sună corect. Am avut un mare privilegiu să joc sub comanda celui mai mare manager din lume. Recordurile lui nu vor fi întrecute".