(VIDEO) FC Barcelona, în genunchi. Antrenor Bayern: Am făcut o partidă perfectă!

antrenor-bayern-am-facut-o-partida-perfecta.jpg

Mario Gomez, îmbrăţişat de Franck Ribéry, după golul marcat pentru Bayern în faţa Barcelonei (Foto: Reuters/Kai Pfaffenbach)

Antrenorul echipei Bayern Munchen, Jupp Heynckes, a declarat după victoria din meciul cu FC Barcelona, scor 4-0, în turul semifinalelor Ligii Campionilor, că formaţia sa a făcut o partidă perfectă, informează site-ul oficial al UEFA.

Tehnicianul lui Bayern Munchen îşi laudă fotbaliştii: "Am jucat un fotbal extraordinar tot sezonul. Am o echipă fantastică, iar jucătorii se înţeleg foarte bine atât pe teren, cât şi în afara lui. Am fost foarte aproape de trofeu în ultimele două sezoane şi faptul că nu l-am câştigat ne-a ambiţionat şi mai tare. Inteligenţa tactică a acestei echipe este la nivel maxim, iar jucătorii se sacrifică unul pentru celălalt. Am făcut o partidă perfectă! Sunt fericit de rezultat, dar nu mă voi lăsa copleşit de entuziasm. Mai sunt de jucat 90 de minute foarte dificile în Spania. Trebuie să ne gândim că am obţinut o victorie, dar nimic în plus. În faţa Barcelonei este fundamental să respecţi indicaţiile tactice, iar echipa mea a făcut foarte bine acest lucru. În ofensivă putem conta pe fantezia atacanţilor noştri".

FC Barcelona, "într-o situaţie dificilă"

 

În tabăra adversă, antrenorul secund al echipei FC Barcelona, Jordi Roura, spune că formaţia sa se află într-o situaţie dificilă, dar va încerca să câştige în retur: "Trebuie să o felicităm pe Bayern Munchen. Au fost cu adevărat puternici, mai ales în plan fizic. Noi nu am jucat rău în prima repriză, dar golul doi încasat în debutul reprizei secunde a schimbat totul. Bayern a făcut o partidă extraordinară, iar nouă ne-a lipsit prospeţimea necesară pentru a-i combate. Va trebui să muncim la acest capitol. În repriza a doua nu am văzut nici o situaţie pentru a schimba cursul jocului. Suntem într-o situaţie dificilă, dar suntem Barcelona şi vom încerca să câştigăm în retur. Vom da totul pe teren!".

Atacantul echipei FC Barcelona, Lionel Messi, declară că formaţia germană a fost mult mai puternică: "Trebuie să ne ridicăm, să încheiem cu bine campionatul şi să încercăm să întoarcem acest rezultat. Bayern a fost mult mai puternică, mai ales fizic. Este păcat că am pierdut astfel, dar trebuie să mergem mai departe. Trebuie să ne revenim pentru meciul retur şi să încercăm să recuperăm diferenţa".

Bayern Munchen a învins marţi pe teren propriu, cu 4-0, pe FC Barcelona, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. Golurile au fost marcate de Thomas Muller ('25 şi '82), Mario Gomez ('49) şi Arjen Robben ('73).