(VIDEO) Milanezii, "ciufuliţi" de spanioli

milanezii-ciufuliti-spanioli.jpg

Lionel Messi, autorul unei duble în meciul FC Barcelona-AC Milan, din Liga Campionilor (Foto: Reuters/Albert Gea)

Antrenorul echipei FC Barcelona, Jordi Roura, declară că formaţia sa a obţinut calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, datorită propriilor merite şi nu pe baza erorilor comise de jucătorii lui AC Milan la meciul de marţi seară, potrivit AFP. Barcelona a învins cu 4-0 şi merge mai departe în sferturi, după 0-2 în tur.

"Eu cred că această calificare este datorată mai mult meritelor Barcelonei decât erorilor echipei AC Milan. Este drept, ei au avut mari probleme în a scoate balonul din terenul lor în primele 20 de minute, dar asta s-a datorat mai mult pressing-ului nostru, decât slăbiciunilor lor. Apoi, au avut ocazia până în final să ne elimine sau cel puţin să ne complice situaţia, marcând un gol. Vreau să subliniez că această revenire nu ne face favoriţi de acum înainte. Nu eram atât de slabi cum s-a spus înainte de meci, nici nu am devenit favoriţi după această întâlnire", spune Jordi Roura.

Milanezii elogiază Barcelona

 

În tabăra perdanţilor, antrenorul Massimiliano Allegri declară că FC Barcelona mai poate da semne de slăbiciune, pierzând din când în când câte un meci, dar rămâne în continuare cea mai bună echipă din lume.

"Cred că am făcut un meci aşa cum am putut. Evident, această eliminare ne lasă un gust amar, dar nu am reproşuri de făcut echipei. Presiunea la care am fost supuşi de FC Barcelona în primele 30 de minute a fost devastatoare. Apoi ne-am creat câteva ocazii, dar din nefericire ne-a lipsit eficacitatea la finalizare. Dacă Niang înscria la ocazia pe care a avut-o, meciul lua un alt curs, dar nu îi reproşez nimic jucătorului. Cât despre Barcelona, rămâne ceea ce este: cea mai bună echipă din lume. Bineînţeles, poate să piardă câteva meciuri, cum s-a întâmplat în tur, când noi am jucat foarte bine. Dar rămâne cea mai bună echipă din lume, cu trei jucători care pot face diferenţa: Messi, Iniesta şi Xavi. Formaţia noastră trebuie să se maturizeze şi să încerce să se califice în ediţia următoare a Ligii Campionilor, prin locul din campionat", afirmă tehnicianul milanezilor.

FC Barcelona s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor, după ce a învins marţi pe teren propriu cu 4-0 formaţia italiană AC Milan, în manşa secundă a optimilor competiţiei. În tur, italienii s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-0.