Rugby Anglia: Leicester, Saracens semifinale acasă, Harlequins în deplasare, Northampton și Gloucester luptă pentru ultimul loc în semifinale

saracens_northampton.jpg

Saracens 42 Northampton Saints 38
Saracens (în negru) și-au asigurat o semifinală play-off pe teren propriu după un meci spectaculos cu Northampton
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Leicester Tigers și Saracens vor disputa semifinalele play-off pe teren propriu în campionatul de rugby al Angliei, în timp ce Harlequins vor evolua în deplasare. Pentru locul patru calificativ lupta se dă între Northampton Saints și Gloucester.

Penultima rundă a sezonului regulat al Gallagher Premiership – prima ligă a Angliei – a adus clarificări, chiar dacă nu definitive, în privința echipelor calificate în semifinalele play-off ale competiției.

Leicester Tigers și Saracens vor ocupa primele două locuri (deși ordinea nu este încă stabilită) și vor disputa cele două semifinale pe teren propriu, iar Harlequins nu mai pot pierde locul 3 și vor evolua în deplasare cu ocupanta locului 2.

Liderii clasamentului, Leicester au obținut o victorie confortabilă, 27 – 5 în deplasare cu Newcastle Falcons, chiar dacă au ratat bonusul ofensiv, marcând doar trei eseuri.

Saracens și-au asigurat locul 2, cel puțin, după un meci extrem de spectaculos pe stadionul lor StoneX din nordul Londrei în fața lui Northampton Saints, care aleargă și ei după calificare în semifinale.

În prima jumătate a meciului, oaspeții s-au apărat formidabil, chiar dacă la un moment dat jucat în 13 după două cartonașe galbene și conduceau cu 10 – 9 la pauză.

Saracens au ieșit de la vestiare deciși și după numai 10 minute de la reluare au marcat trei eseuri, iar în minutul 70 conduceau cu 42 – 17 după alte două eseuri marcate, unul dintre el senzațional, marcat după o intercepție, o cursă de 60 de metri și un plonjon acrobatic de flankerul Theo McFarland, internațional samoan nu numai de rugby, ci și de baschet.

La acel scor, Saracens, care își asiguraseră semifinala pe teren propriu, au oprit complet motoarele, permițând lui Northampton să mai marcheze trei eseuri (cinci în total) și să obțină două puncte bonus (unul ofensiv și unul defensiv), care îi plasează în postură de favoriți pentru obținerea locului patru și calificării în semifinale. Scor final Saracens 42 Northampton 38.

Un alt meci dramatic a avut loc pe stadionul Twickenham, unde Harlequins și-au asigutrat locul trei după o victorie cu 28 – 24 în fața lui Gloucester, care conduceau la pauză cu 24 – 7.

În celelalte trei partide ale rundei a 25-a s-au înregistrat scorurile: Bristol Bears 40 Exeter Chiefs 33, Wasps 7, Bath 27 London Irish 24.

Clasamentul primelor cinci locuri arată astfel: 1. Leicester 90, 2. Saracens 87, 3. Harlequins 79, 4. Northampton 70, 5. Gloucester 68.

În ultima rundă a sezonului regulat (4 iunie) au loc meciurile la vârf: Leicester  - Wasps, Gloucester – Saracens, Exeter – Harlequins și Northampton - Newcastle. Cele mai probabile semifinale (11 iunie) ar fi Leicester – Northampton și Saracens – Harlequins. Finala va avea loc pe stadionul Twickenham din Londra pe 18 iunie.               


Sursa imaginii: 
Gallagher Premiership