Rugby campionatul Angliei: Leicester și Saracens în semifinale, Harlequins foarte aproape de calificare

harlequins_leicester.jpg

Harlequins 26 Leicester 20
Harlequins - campionii en titre - i-au învins pe Leicester Tigers - liderii Gallager Premiership, cu 26 - 20
Sursa imaginii: 
Harlequins Twitter

Harlequins au învins pe Leicester Tigers, liderii Gallagher Premiership, prima ligă de rugby a Angliei, cu 26 – 20, în timp ce Saracens s-au alăturat lui Leicester, prima echipă calificată în semifinale, după victoria împotriva  Exeter Chiefs cu 38 - 22. Harlequins sunt favoriți pentru al treilea loc, în timp ce al patrulea loc calificativ rămâne extrem de strânsă.

Derby-ul rundei a 23-a a fost foarte echilibrat și a dat câștig de cauză campionilor en titre – Harlequins – în fața liderilor actualei ediții – Leicester Tigers – abia în ultimele cinci minute ale meciului, când un eseu al centrului Andre Esterhuizen și o lovitură de pedeapsă transformată de mijlocașul la deschidere Marcus Smith au înclinat balanța în favoarea londonezilor.

A fost o înfruntare între două stiluri diferite – jocul deschis, cu atacuri la mână din toate pozițiile pentru Harlequins, opus jocului metodic, bazat pe înaintare și lovituri de picior tactice pentru Leicester Tigers, din care gazdele au ieșit învingătoare la limită.

În cel de-al doilea derby al rundei a 23-a s-au întâlnit cele mai bune echipe engleze ale ultimului deceniu – Saracens, cinci titluri, șapte finale și Exeter Chiefs, două titluri și șase finale consecutive. Exeter au condus cu 15 – 10 la pauză, dar Saracens au făcut o a doua parte senzațională, obținând victoria cu bonus, 38 - 22 și nu mai pot pierde calificarea în semifinale.  

Cea mai bună operațiune a zilei au realizat-o Northampton Saints, care cu victoria 36 – 31 (după ce erau conduși cu 12 – 31 în minutul 57) împotriva lui Bath, au urcat pe locul 4.

Gloucester a ratat o șansă importantă de a rămâne pe locul 4, pierzând cu 28 – 29 în penultimul minut în fața lui Bristol Bears.

London Irish și Wasps au obținut victorii la scor, 42 – 14 și 41 – 12 în fața lui Newcastle Falcons și Worcester Warriors respectiv, dar păstrează doar șanse teoretice de calificare în semifinalele play-off.

Cu trei runde înaintea finalului sezonului regulat pe primul loc în clasament se află Leicester Tigers cu 81 de puncte urmați de Saracens, Harlequins 72, Northampton 63, Exeter și Gloucester 62.

Echipele clasate pe primele două locuri la sfârșitul sezonului regulat vor juca semifinalele pe teren propriu cu echipele clasate pe locurile 3 – 4, 1 cu 4 și 2 cu 3.