Rugby, campionatul Angliei: O echipă calificată, două aproape calificate în semifinale

london_irish_harlequins.jpg

London Irish 14 Harlequins 41
Harlequins (în alb) au marcat șapte eseuri în partida cu London Irish
Sursa imaginii: 
Harlequins Twitter

Leicester Tigers sunt deja calificați în semifinalele campionatului Angliei la rugby, Gallagher Premiership, Saracens și Harlequins sunt aproape calificați în același stadiu al competiției după 21 de runde în sezonul regulat.

 

 

Leicester au avut zi liberă într-un campionat cu 13 echipe în timp ce Saracens și Harlequins au câștigat în deplasare, dar de maniere total diferite. Saracens au câștigat împotriva lui Sale cu 18 – 12 după o înfruntare titanică pe înaintare, în timp ce Harlequins au câștigat derby-ul londonez cu London Irish cu 41 – 14, marcând nu mai puțin de șapte eseuri.

Ambele echipe au toate șansele să ocupe locurile 2 – 3, iar locul 2 este evident cel preferat pentru că oferă avantajul terenului propriu în semifinala play-off și deocamdată, cu patru meciuri rămase pentru ambele echipe în sezonul regulat, Saracens au un avantaj de patru puncte în clasament.

Lupta pentru ultimul loc calificativ – 4, lupta este extrem de strânsă, cu Exeter Chiefs ocupând acest loc la ora actuală după o victorie categorică, 44 – 22 cu Bath, în timp ce Northampton Saints s-au impus și ei cu 39 – 22 în fața lui Bristol Bears.

În cel mai echilibrat meci al rundei Wasps au învins în deplasare cu 27 – 21 pe Gloucester, iar Newcastle Falcons au învins în deplasare pe Worcester Warriors cu 45 – 10, într-un meci fără vreo miză deosebită în absența anul acesta a retrogradării.

În clasament pe primul loc se află Leicester cu 80 de puncte, urmați de Saracens 72, Harequins 68, Exeter 62, Northampton 58 și Sale 56.

În următoarele două săptămâni au loc meciurile din runda de 16 în Cupa Campionilor Europeni și Challenge Cup, iar Gallagher Premiership se reia peste trei sptămâni.