Ungaria a fost sancționată drastic de FIFA după incidentele rasiste de la meciul cu Anglia

Echipa națională de fotbal a maghiarilor va juca următorul meci acasă fără suporteri şi va plăti o amendă substanţială pentru comportamentul rasist al fanilor la partida cu Anglia din preliminarile Cupei Mondiale.

Reprezentativa Ungariei va disputa o partidă „cu porțile închise”, iar federația de la Budapesta va achita o amendă de 216.000 de dolari, anunță forul fotbalistic mondial:

După analiza gravităţii incidentelor – cuvinte şi acţiuni rasiste, aruncarea obiectelor, aprinderea de elemente pirotehnice, Comitetul a decis ca Ungaria să joace următoarele două meciuri de acasă în competiţiile FIFA fără spectatori, sancţiunea pentru al doilea meci fiind suspendată pentru o perioadă de probă de doi ani", a anunțat FIFA într-un comunicat oficial.

Poziţia FIFA rămâne fermă şi hotărâtă în respingerea oricărei forme de rasism şi violenţă, precum şi a oricărei alte forme de discriminare sau abuz. FIFA adoptă o poziţie clară de toleranţă zero împotriva unui astfel de comportament urât în fotbal", se mai precizează în același comunicat.

Amintim, jurnaliştii prezenţi la meciul cu Anglia au precizat că au auzit sunete de maimuţă îndreptate către Raheem Sterling şi alţi jucători de culoare. Jucătorii Angliei au fost, de asemenea, huiduiţi în timp ce au îngenuncheat înainte de startul partidei, un gest de protest la adresa rasismului.

Amintim, Ungaria mai are o penalizare de două meciuri cu porţile închise, dictată de UEFA. Măsura nu se aplică pentru meciurile ce ţin de calificarea la Campionatul Mondial, deorece competiţia este organizată de FIFA. Sancţiunea UEFA se va aplica fie în calificările pentru Euro 2024, fie în Liga Naţiunilor.