Simona Halep, în turul al treilea la US Open

simona_us_open.jpg

Sursa imaginii: 
Darren Carroll/USTA via site-ul US Open

Simona Halep, locul 13 WTA, s-a calificat în turul al treilea al US Open, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-1, pe sportiva Kristina Kucova din Slovacia, locul 111 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser.

Simona Halep (13 WTA) e în turul al treilea de la US Open, fază pe care nu o mai atinsese din 2016, atunci când a avansat până în sferturi.  

După o victorie în minimum de seturi cu Camila Giorgi (Italia, 29 de ani, 36 WTA), Halep a trecut la fel de uşor şi de Kristina Kucova (Slovacia, 31 de ani, 111 WTA), adversară venită din calificări pe care a întâlnit-o, în premieră. Partida a durat o oră şi opt minute.

Simona a declara că a avut noroc deoarece partida ei a fost mutată de pe terenul 17 pe arena Arthur Ashe, acoperită, în condiţiile în care întâlnirile de la Flushing Meadows au fost perturbate de ploaie.

"Este extraordinar să revin aici, anul trecut nu am participat, iar anul acesta am avut multe accidentări, astfel că sunt fericită că pot juca şi câştiga câteva meciuri. Este frumos să joc în faţa voastră, vă mulţumesc că aţi venit, a fost o plăcere! Întotdeaunea este extraordinar să joci la US Open, este o atmosferă deosebită. Mă simt mai bine (n.r. - după accidentări), sunt mult mai încrezătoare. Înaintea turneului am fost un pic îngrijorată de accidentări, nu prea am jucat în ultimele şase luni şi este întotdeauna dificil să stăpâneşti presiunea la un gran slam, dar cred că m-am descurcat bine în aceste două meciuri. Primul a fost foarte greu. Şi al doilea a fost greu, este întotdeauna dificil să joci pe terenul central, e întotdeauna o provocare să joc aici. (n.r. - când a aflat că va juca pe Arthur Ashe Stadium - iniţial a fost programată pe terenul 17) Am fost un pic norocoasă astăzi, am avut şansa să joc aici, cu acoperişul închis. Am aflat după încălzirea de dimineaţă că voi juca pe terenul central. Am fost fericită şi m-am bucurat de aceste momente", a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Pentru victoria din turul al doilea, Halep va încasa 180.000 de dolari.

În turul următor Simona Halep o va întâlni pe jucătoarea rusă Elena Rybakina (locul 20 WTA), care în turul doi a învins-o lejer în două seturi pe franțuzoaica Caroline Garcia (locul 62 WTA), scor 6-1, 6-4. Cele două s-au mai întâlnit de două ori în circuit, scorul fiind egal, 1 la 1.

Confruntarea dintre Simona Halep și Elena Rybakina va avea loc vineri.