Doi antrenori din delegația Belarus excluși de la JO

atleta_belarus.png

Kristina Ţimanuskaia după sosirea în Polonia
Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

Doi antrenori din delegaţia belarusă de la Jocurile Olimpice au rămas fără acreditări, în urma cazului sportivei Kristina Ţimanuskaia, transmite news.ro.

"În interesul sportivilor din Comitetul Olimpic belarus care sunt încă la Tokyo şi cu titlu provizoriu, CIO (Comitetul Internaţional Olimpic) a anulat şi retras acreditările lui Artur Şimak şi Iuri Maisevici. Celor doi li s-a cerut să părăsească Satul Olimpic, lucru pe care l-au şi făcut. De asemenea, li s-a oferit posibilitatea de a fi audiaţi", a anunţat CIO.

Ameninţată cu repatrierea cu forţa în Belarus, după ce a criticat instanţele sportive din ţara sa, în urma unui diferend de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, tânăra atletă, în vârstă de 24 de ani, a sosit miercuri, prin Viena, în Polonia, ţara care i-a acordat o viză umanitară.

De teama de a nu ajunge la închisoare, în cazul în care s-ar fi întors în Belarus, Krisţina Ţimanuskaia a obţinut ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi o protecţie a poliţiei în timp ce s-a aflat pe Aeroportul Tokyo-Haneda.

Ea s-a refugat, apoi, timp de două nopţi, la Ambasada Poloniei din capitala Japoniei.