COSR: Larisa Iordache nu participă la finala olimpică de la bârnă

Larisa Iordache nu va participa la finala olimpică de la bârnă, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român într-o postare pe Facebook.

„Fără Larisa Iordache în finală olimpică! Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mișcări dar ea nu poate împinge în picior iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții. Toți suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Știm că în condiții normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta”, arată postarea.

Anterior, gimnasta, accidentată la gleznă, a transmis că este determinată să lupte pentru a-și împlini visul: o medalie olimpică. „Mulțumesc fanilor pentru toată susținerea din ultimele zile, pentru gândurile pozitive și pentru încrederea pe care mi-o oferă și pe care mi-au oferit-o în ultimele zile. Sper din suflet să fim fericiți după finala la bârnă”, a transmis pe 29 iulie Larisa Iordache, din Satul Olimpic.

Într-o postare recentă, Larisa Iordache a promis că va reveni în competiții, arătându-și totodată dezamăgirea. "Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finala olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit... durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om."

 

 

Larisa Iordache a fost notată cu 14.133 în calificările de la Ariake Gymnastics Center. Larisa Iordache a evoluat în prima subdiviziune a concursului și a părut că a avut o problemă la aterizare, la glezna la care a fost operată de mai multe ori la tendonul ahilean.

 

 

Simone Biles și-a anunțat revenirea în competiția olimpică, în finala de la bârnă.

În finala de la bîrnă vor mai concura chinezoaicele Xijing Tang și Chenchen Guan, americanca Sunisa Lee, rusoaica Vladislava Urazova și Flavia Saraiva din Brazilia respectiv canadianca Elisabeth Black.

Finala este programată să înceapă de la ora 11.50, fiind transmisă de TVR și Eurosport.