Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lupta unei campioane: „Sub nicio formă, Larisa nu va renunța la finală!”

lari.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Larisa Iordache va lupta, mâine, pentru o medalie în finala de la bârnă din cadrul JO de la Tokyo. Cea mai valoroasă gimnastă română a momentului s-a accidentat în calificări, iar medicii lotului olimpic fac eforturi pentru ca sportiva să poată evolua.

Cea mai mare speranță a României pentru o medalie la gimnastică, Larisa Iordache, multiplă campioană mondială, olimpică și europeană, va lua startul la bârnă în finala programată marți, la ora 11.50. Totuși, starea ei fizică este departe de a fi satisfăcătoare. Gimnasta accidentată la metatarsiene în calificări nu poate să se antreneze normal și are dureri la piciorul stâng. Diagnosticul medicilor este entorsă metatarsiană.

Antrenorul Larisei, Cristian Moldovan, a vorbit despre starea de sănătate a gimnastei.

O doare piciorul, nu poate să împingă în el pentru coborâre și pentru flick-flack-ul de 360 de grade. A reușit să facă două flick-uri, o piruetă, dar deocamdată e greu. Sperăm să mai scadă intensitatea durerii”, a spus Moldovan, care a ținut să sublinieze: „Tragem până în ultimul moment. Nu ne gândim sub nicio formă ca Larisa să renunțe la finală”, a promis antrenorul.

Anterior, și Larisa Iordache, transmisese un mesaj optimist: „Mulțumesc fanilor pentru susținerea din ultimele zile, pentru gândurile pozitive și pentru încrederea pe care mi-o oferă. Sper din suflet să fim fericiți după finala la bârnă”, a transmis Larisa, din Satul Olimpic, acolo unde face infiltrații și fizioterapie pentru a se recupera cât mai rapid.

În calificări, Iordache a fost notată cu 14.133 la bârnă. A fost a patra notă înregistrată în concurs.