Biles revine in competiția olimpică în finala de la bârnă. Probleme medicale pentru Larisa Iordache, gimnasta nu renunță

Superstarul american al gimnasticii artistice, Simone Biles, care a renunţat la patru finale la Jocurile Olimpice de la Tokyo în urma unor probleme legate de starea emoţională, s-a înscris însă în finala de la bârnă, conform listei participantelor, publicată luni după-amiază, informează AFP.

Biles va fi una dintre adversarele româncei Larisa Iordache în lupta pentru medalii. Cvadruplă campioană olimpică la Rio, Biles s-a retras în primă fază din finala concursului pe echipe, apoi a declarat forfait pentru concursul de la individual compus, iar ulterior pentru cele de la sărituri, paralele şi sol.

Simone Biles era singura gimnastă din competiţie care obţinuse calificarea în toate finalele individuale. Ea a cedat însă în timpul finalei pe echipe şi s-a retras din competiţie, acuzând presiunea psihică prea mare.

În calificări, la bârnă, gimnasta americană s-a clasat pe locul 7 în timp ce gimnasta Larisa Iordache, singura reprezentantă a României rămasă în concurs, s-a calificat de pe locul 4.

Finala nu ține însă cont de rezultatele obținute în calificări astfel încât lupta se anunță a fi strânsă iar România privește cu speranță spre o medalie.

După cum scria recent New York Times „în 2014, Larisa Iordache a fost mai aproape ca oricine altcineva s-o învingă pe Simone Biles. 

O medalie pentru ea acum, la Tokyo, ar putea ajuta gimnastica din România să-și recapete gloria după ani în șir de suferințe”, puncta recent  New York Times într-un amplu material dedicat Larisei Iordache și luptei ei de a reveni în elita gimnasticii mondiale după multiple accidentări și operații nereușite.

Larisa Iordache însă se confruntă  acum cu noi  probleme. Aterizarea din calificări a părut să o scoată din competiția olimpică din motive medicale.
Entorsă metatarsiană la piciorul stâng a fost diagnosticul. Anterior,  Larisa Iordache se retrăsese din calificările pentru Individual Compus tocmai din cauza durerilor de la gleznă.

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, antrenorul Cristian Moldovan spune că durerile persistă, dar că nu se ia în calcul o retragere din finală.
Larisa Iordache va intra a patra în finala de marți.