Portarul Gianluigi Donnarumma s-a transferat la Paris Saint-Germain

donnarumma.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / PSG

Cel mai bun fotbalist al Euro 2020, goalkeeper-ul Italian format la AC Milan, a semnat un cotract pe 5 sezoane cu echipa franceză, a anunțat miercuri seara clubul parizian.

În vârstă de 22 de ani, Donnarumma se alătură lui Paris St. Germain după ce și-a început cariera în 2013 la AC Milan.

El a devenit cunoscut odată cu participarea alături de naționala U17 a Italiei la Campionatul European UEFA Under-17 din 2015, unde a fost votat jucătorul turneului.

Apoi, performanțele excelente i-au deschis intrarea spre prima echipă a lui AC Milan, unde a debutat în sezonul 2015/2016. În timpul celor șase sezoane alături de „rossoneri”, goalkeeper-ul născut în Napoli a evoluat de 215 ori în Serie A, la care s-au adăugat 16 meciuri din Europa League și 12 meciuri în Cupa Italiei, inclusiv finalele din 2016 și 2018.

Considerat un talent precoce, Gianluigi Donnarumma a debutat în prima echipă pentru echipa națională la vârsta de doar 17 ani, contra Franței. Câștigător în aceasta vară al UEFA Euro 2020 cu Italia, Donnarumma a avut o prestație remarcabilă la loviturile de departajare în fața Spaniei în semifinală și a Angliei în finală, fiind votat ulterior de UEFA „Jucătorul Turneului Final”.